Kateřina Baďurová ve StarDance: Deprese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kateřina Baďurová ve StarDance: Deprese!

Pátek - Po trénincích spěchá Kateřina za rodinou.
Pátek - Po trénincích spěchá Kateřina za rodinou. (Aha! – Karel Kopáč, Dan Černovský, Pavel Machan)

Plachá princezna s roztomilým úsměvem se v taneční soutěži StarDance proměnila v zarputilou tygřici s pohyby ladné šelmy. Kateřina Baďurová (29) propojila na pár měsíců atletický svět s tanečním parketem, a od začátku jí to šlo náramně. Nedělní Aha! jí bylo tento týden v patách a zjis-tilo, že Katka nezáří náhodou. Tvrdou tréninkovou dřinu prokládá s prací šéftrenérky Dukly i péčí o čtrnáctiměsíční zlatíčko Ellenku. To je kolikrát na pořádnou depresi...

NEDĚLE 2. 12.

Týden pro Katku začal netypicky nedělí. „Můj život proměnilo StarDance o 180 stupňů,“ říká. Po sobotním vystoupení tak musí ihned přijít na řadu trénink, ale-spoň šestihodinový. „Můj partner Honza Onder mě musí všechno naučit, z ta-nečních si toho tolik nepamatuji,“ dodává. Od půl sedmá ráno stíhá společné mazlení s dcerkou Ellenkou a večer nákupy sladkostí na Mikuláše.

PONDĚLÍ 3. 12.

Atletická šéftrenérka absolvuje desítky telefonů se Špotákovou a spol. a zpracuje stohy papírů. „Pro nás bafuňáře je závěr roku náročný. Hodnocení, plánování, atd.,“ chechtá se sluníčko Katka. „Také pomalu přichází krize, že se nové tance nikdy nenaučím,“ doplňuje.



ÚTERÝ 4. 12.

Svátek! Ranní zkoušku šatů střídá volný den. Po roce! „Návštěva kadeřnice, oběd s kamarádkami a večer divadlo. Komedie Vše o mužích byla úžasná. Hodinu a půl v kuse jsme se smáli. To je také skvělý trénink na břišní svaly,“ vzpomíná na příjemný den. Jen kdyby ji neděsilo víkendové vystoupení. „To už deprese vr-cholí.“

STŘEDA 5. 12.

Dlouhá ranní schůze na Dukle jí síly neubírá. „Přijedou lyžaři z Liberce i para-gáni z Prostějova – prostě všichni – a řešíme a řešíme. A odpoledne? Dokud máme síly, tak tančíme,“ vypráví vystudovaná inženýrka ekonomie. Jen ty kroky se začínají plést. Hlava už je po 3,5 měsících tréninku přeplňená tisíci pokynů.

ČTVRTEK 6. 12.

Na řadu přicházejí »stardancové« zkoušky na Barrandově s živou kapelou a kame-rami. „Takže vlastně na tanec máme jen čtyři dny.“ Tentokráte Katka stíhá i po-těšit mrňata ve své mateřské školce Sportík, která se specializuje na rozvoj pohybu u dětí. I s manželem Tomášem Janků, bývalým vynikajícím výškařem, i malou El-lenkou si tam užili mikulášskou nadílku.



PÁTEK 7. 12.

Kompletní den strávený hopsáním na parketu. A nervozita před »soudným dnem« roste. „Ale jsme tam všichni vážně úžasná parta. Máme se rádi,“ těší ji a do-konce plánuje pokračování v kariéře tanečnice. „Sice ne vrcholově, ale jestli by se mnou Honza měl trpělivost, tak bych ráda. Baví mě to,“ vyznává se a těší se třeba na předtančení na maturitních plesech. A večer si užívá domácího pohodlí se svými láskami.

SOBOTA 8. 12.

Hodiny a hodiny tréninku se přetaví v jedinečné vystoupení. „Celý den se to ještě piluje. A tentokráte paradoxně nervozita ustupovala,“ prozrazuje. Je šťastná, že jí fandí celá rodina. „Manžel posílá dokonce SMS,“ chlubí se. Ani si prý nestěžu-je, že musí víc hlídat, na pravidelné středeční plavání s Ellenkou už se vyloženě těší.

Ve včerejším díle StarDance vypadla Barbora Poláková s Václavem Masarykem.



Facebook



Autor:  lup

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.