Svět žije těhotenstvím Kate: Vzpomínky na Dianu! Celá země rodila s ní... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Svět žije těhotenstvím Kate: Vzpomínky na Dianu! Celá země rodila s ní...

Celá Británie oslavuje radostnou zprávu z královského paláce – v pondělí totiž oficiálně oznámil, že princ William (30) a jeho krásná choť Kate (30) čekají své první miminko! Asi každý si v tu chvíli vzpomněl na tragicky zesnulou Lady Dianu (†36) – matku nastávajícího tatínka. Stejně jako u Kate, ani její těhotenství se neobešla bez problémů...

Bulimie a nevolnosti

Princezna Diana totiž trpěla bulimií. Před svatbou s Charlesem (29. července 2012) byla posedlá hubnutím, aby vypadala na slavnostních fotografiích co nejlépe. Když na podzim oznámila své těhotenství, celý národ se obával o její zdraví. Diana byla nezdravě hubená, pobledlá a mdlá. Stejně jako Kate trpěla nepříjemnými ranními nevolnostmi. „Když se porod blížil, cítila jsem se, jako by celý národ rodil se mnou,“ popsala Lady Diana v rozhovoru. „Bylo to náročné těhotenství, bylo mi celou dobu dost špatně. Když se William narodil, byla to obrovská úleva,“ svěřila se. Přestože celá Británie jásala, ona propadla postnatální depresi.

Chtěl ven dřív

Zatímco v posledních měsících se William vytrvale snažil s Kate o miminko, jako malý tak trpělivý očividně nebyl. Mámino lůno opustil předčasně – termín měla na své 21. narozeniny, tedy 1. července 1982. Princ tak dlouho čekat nechtěl, nakonec se narodil o deset dní dříve.

Napodruhé to nevyšlo

V září roku 1983 přišla z královského paláce další šťastná novinka: Diana je opět těhotná. Radost ovšem dlouho nevydržela, během dovolené ve Skotsku princezna potratila.

Nakonec přece jen...

Jen o pár měsíců později otěhotněla Diana znovu. Tentokrát už úspěšně. A tak se v září 1984 dvouletý William dočkal bratra Harryho.

Čtvrté těhotenství?

Populární Lady Diana zemřela 31. srpna 1997 při autonehodě spolu se svým milencem Dodim Fayedem (†42). Její smrt je dosud opletená otazníky. Spekuluje se nejen o společné sebevraždě milenců, ale i o tom, že byla princezna v okamžiku své smrti opět těhotná.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.