Zafačovaná Geislerová: Dotýkání zakázáno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zafačovaná Geislerová: Dotýkání zakázáno!

Aňa Geislerová
Aňa Geislerová (Lucie Robinson)

Jaké to je mít celý život obvázané tělo? Vyzkoušeli si to na vlastní kůži! Slavné osobnosti se postavily vedle pacientů s nemocí motýlích křídel, vzácnou chorobou kůže. A zatímco ony »trpěly« v obvazech jen několik hodin, pacienti trpí celý život.

„Situace těchto lidí a obzvláště dětí mě dohání opravdu k slzám,“ svěřila se Aha! křehká modelka Pavlína Němcová (37), která pomáhá herečce Jitce Čvančarové (34), jež je patronkou nadace. „Pro pacienty žiju, jak jen to jde. Pro ně je dotek jako nikdy nekončící bolest,“ prozradila Čvančarová, která poprosila dvanáctku známých osobností, aby si to zažili a u té příležitosti nafotili kalendář pro dobrou věc.

Co je to nemoc motýlích křídel?

Jde o závažné genetické onemocnění kůže, které se projevuje velmi snadnou tvorbou ran a puchýřů na kůži nebo na sliznicích, ať už v dutině ústní, v jícnu nebo očích. Je to nevyléčitelná choroba a bojovat s ní je časově velmi náročné – je totiž nutné kůži několikrát denně promazávat. Jakýkoli tlak či dotyk je pro tyto lidi rizikový.

Facebook:gallery:false:false:false




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.