Ladislav Potměšil se vzdává rolí! Zlobí ho snad zdraví?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Ladislav Potměšil se vzdává rolí! Zlobí ho snad zdraví?!

Ladislav Potměšil
Ladislav Potměšil (divadlo Kalich)

Oblíbený herec Ladislav Potměšil (67) se překvapivě nechce vrátit na prkna divadla Kalich, kde exceloval a bavil diváky řadu let. Kvůli bolestem zad, které Potměšila trápily, odešel už jednou. Nyní by se mělo zase začít hrát, ale opět bez Potměšila! Má snad populární major Maisner stále zdravotní problémy, které mu brání poskakovat na jevišti?

Divadelní hra »Je úchvatná« se v divadle přestala hrát před dvěma lety. Diváci si ale »vydupali« pokračování kusu, který jim dva roky chyběl. Tentokráte ale v hlavní roli spatří místo Ladislava Potměšila poněkud mladšího Bohumila Klepla (54), který si zahraje s Potměšilovou manželkou Jaroslavou Brouskovou (62)! „Já jsem měl před lety velké bolesti zad,“ potvrdil nám Potměšil sám.

Nyní však prý divadlo neomítl kvůli zdraví, na vině je jeho pracovní vytížení. „Pan Potměšil odehrál přes sto repríz. Téměř dva roky se inscenace nehrála. Mezitím si nabral jiné závazky a divadlo už nestíhá,“ objasnil mluvčí divadla Jaroslav Panenka. Někdejší komik v posledních letech září zejména v rolích charakterních a empatických seriálových doktorů – v Ordinaci ztvárnil gynekologa Aleše Čížka, v Cestách domů dnes zase vystupuje jako praktický lékař Petr Kosík.


A co na rošádu říká Klepl? „Přebírat v pětapadesáti letech roli po kolegovi je peklo. Stojí vás to strašné nervy. Ale zase jsem alespoň zjistil, že jsem pořád trémista a že mi divadlo ještě není šumafuk,“ pousmál se Klepl.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.