U Eliášů už pečou cukroví: Vánoce ale stráví v Americe!
Hokejista Patrik Eliáš (36) s manželkou Petrou (34) a malou Sophií (2) už trénují v disciplíně během zbytku roku netradiční, ale o to zábavnější. Peklo se totiž vánoční cukroví a to pěkně s předstihem, aby se uleželo.
„Období adventu a Vánoc trávíme kvůli mé práci většinou v USA. Českou vánoční atmosféru ale celá rodina miluje, a tak i za oceánem u nás doma voní spousta cukroví, smažená ryba, sledujeme všechny české pohádky a naší dcerce nosí dárky Ježíšek – vlastně společně se Santa Clausem,“ svěřil se Eliáš na pražské akci Sladký advent pro UNICEF, kde pekl perníčky - ale ne na svůj stůl. „Nákupem vynikajícího vánočního cukroví podle receptů Ivety Fabešové snad zajistíme vzdělání pro několik afrických dětí,“ dodal hokejista.
Recept na perníčky Patrika Eliáše
Potřebujete: 600 g hladké mouky, 280 g moučkového cukru, 150 g másla, 5 lžic medu, 2 vejce, 2 žloutky, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření
Postup: Ze všech surovin vypracujte těsto, které můžete ihned vyválet na placku o tloušťce 3 mm. Vykrajujte perníčky, které pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 10 minut. Perníčky je dobré upéct s měsíčním předstihem, aby se odležely a byly o Vánocích pěkně vláčné.