Šok pro Karla Gotta: Mistr dokraloval, porazil ho Tomáš Klus! Konec kariéry? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šok pro Karla Gotta: Mistr dokraloval, porazil ho Tomáš Klus! Konec kariéry?

Karel Gott a Tomáš Klus
Karel Gott a Tomáš Klus (Foto Aha! - Marek Pátek, Pavel Machan)

Tak tohle Karel Gott opravdu nečekal! V anketě Český slavík musel uvolnit trůn Tomáši Klusovi a přiznat si, že na vrcholu kariéry nemůže být věčně. Mezi zpěvačkami i letos bodovala Lucie Bílá, kapelou roku je tradičně Kabát.

Karel Gott má ve své sbírce už neuvěřitelných 37 slavíků. V novodobé historii ankety nezvítězil dosud pouze jednou. V roce 1998 ho pokořil Daniel Hůlka. Až letos se musel sklonit před Tomášem Klusem. Vezme Karel výsledek jako důvod k odchodu do důchodu?

I druhé místo mu zajistilo ovace ve stoje a svou "prohru" přijal s noblesou. "Děkuji své rodině za inspiraci. Vím, že to není jenom o tom hezky zazpívat a přinést kousek radosti. Od nás se očekává, že budeme reagovat na aktuální situaci," rozpovídal se Gott, ale svůj varovný projev záměrně nedokončil.

Mnohem odvážnější byl bronzový slavík Daniel Landa, který si nebral servítky. „Dvacet let dělám hudbu a k čemu to je? Volí se tu komunisti! Na to se můžu vys*at!“ šokoval publikum i diváky. Před časem totiž ukončil hudební kariéru a cena jej příliš nepotěšila. Fanouškům dokonce vynadal a tvrdil, že změnil identitu a nyní si říká kouzelník Žito...

Tomáš Klus má Gotta za svůj velký vzor a nezapomněl mu poděkovat, což Karla dojalo k slzám.

V kategorii zpěvaček se ani letos překvapení nekonalo. Lucie Bílá si do sbírky zařadila jubilejní 15. cenu a za sebou nechala Lucii Vondráčkovou a Ewu Farnou. Toto pořadí je v anketě beze změny už od roku 2008!

"Když jsem dostala prvního slavíka, byla jsem ráda, že jsou u toho novináři, abych měla památku," řekla v děkovné řeči Bílá a vzdala hold Jiřině Jirásková, jíž věnovala svůj potlesk. Fanoušci jí letos poslali tolik hlasů, že se stala Absolutní slavicí.

Ani mezi kapelami letos nedošlo k žádné změně. Prvenství obháji tradičně rockeři z Kabátu. Druhé místo patří sestavě Nightwork, jejíž člen Jakub Prachař oznámil konec. Známé recesisty ale není radno brát vážně, což dokázali vystoupením v duchu dechovky, při němž Vojta Dyk obléknul ženský kroj. Třetí jsou opět Chinaski.

"Jestli má být konec světa, tak to tady neprokecáme a půjdeme někam slavit," těšil se Pepa Vojtek z šestého vítězství.

Novinkou letošního ročníku je kategorie Hvězda internetu, v níž bodovala kapela Charlie Straight. Pořadatelé tímto gestem chtěli dát šanci i mladým interpretům, jejichž fanoušci využívají sociální sítě. Skokanem roku je skupina Eddie Stoilow, kterou fanoušci prohlasovali na 17. místo. Na Kabát to ale zdaleka nestačí... Tereza Kerndlová uspěla s videoklipem Tepe srdce mý a dostala cenu hudební stanice MTV. Objevem roku jsou Koblížci.

Cenu v kategorii Slavíci bez hranic vyhlásil Tomáš Plekanec a rýpnul si do Jaromíra Jágra, který se na facebooku po rozchodu s Innou Puhajkovou věnuje Ivetě Bartošové. Nejlepším slovenským interpretem se stala kapela No Name.

Na slavnostní večer dorazila i Iveta Bartošová v doprovodu Josefa Rychtáře. Slavíkem chtěla oslavit svůj comeback, ale nepostoupila ani do užších nominací. Bartošová s Rychtářem dorazili na Slavíky na poslední chvíli. Při cestě do páté řady Iveta zakopla o kabely, ale k pádu naštěstí nedošlo.

 

 

 



Autor:  cam

Přečtěte si
anot
25. 11. 2012 • 15:26

už je na čase aby skončila a ten její"Filípek" v té čepici vypadal jak de.b.il.A děda Gott,ten at'už si užívá důchodu a hlídá děti a Ivanu

hanaafricana
25. 11. 2012 • 10:42

Byl včera sjetej? Ne že by s těma komoušema neměl pravdu, ale to má nadávat vládním zlodějům, kteří tomu nahrávají. ........ Landa napsal operu, no to musí být "skvost".

stekavka
25. 11. 2012 • 06:26

To je zase titulek.Gott je přející a hned tak něco ho nerozhází.Klusovi k vítězství pomohla hlavně písnička Pánu bohu do oken a teď je na něm,jak bude pokračovat.Chodúra taky vydávali za nástuoce Gotta a kde je mu konec.už po něm ani p es neštěkne.Písničky od Gotta výdycky potěší,jen ať zpívá dál.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.