Smutná oslava Petry Janů: Z koncertu rovnou do špitálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smutná oslava Petry Janů: Z koncertu rovnou do špitálu!

Petra Janů si začala zabydlovat šatnu okamžitě po příchodu.
Petra Janů si začala zabydlovat šatnu okamžitě po příchodu. (Martin Přibyl / Aha)

Legenda české popmusic Petra Janů včera vyprodaným koncertem v pražské Lucerně oslavila životní jubileum – šedesáté narozeniny. Teď ale trojnásobná »zlatá slavice« musí co nejdříve k lékaři! Sice se nezranila a je stále vitální a půvabná, do špitálu ji ale žene právě její věk.

 

Zpěvačka totiž dennodenně brázdí silnice napříč republikou. Nyní ale jako každý řidič po šedesátce musí mít posvěcení k řízení od lékaře. Co na tom, že Petra Janů navzdory šesti křížkům na krku vypadá skvěle, má vitalitu a postavu, kterou by jí mohly závidět i dvacetileté dívky. „Co mi zbývá, musím co nejdříve na zdravotní prohlídku k lékaři, aby mi dal potvrzení, že jsem schopna řídit. I to s sebou věk přináší, takže to je to, co mne po Lucerně čeká nejdříve,“ prozradila Aha! Petra Janů.


Ať chce, a nebo ne, zařazuje se zpěvačka mezi řidiče - seniory. Ti u sebe musejí mít potvrzení o zdravotní způsobilosti, přičemž silniční zákon nijak nestanovuje jeho podobu. Zpravidla jde o písemné vyjádření praktického lékaře, že pacient je způsobilý k řízení osobního vozidla. „Jezdím ráda a hodně. A myslím, že i dobře. Jednou jsem měla vážnou nehodu, ale to už je naštěstí za mnou. Od té doby jsem pokorný řidič. Jezdím opatrně, ne však pomalu. Ale snažím se i dodržovat předpisy,“ svěřila se Janů.

1459572:gallery:true:true

Následně si pak senioři včetně zpěvačky musejí obnovit potvrzení v 65, 68 letech a pak po každých dvou letech! „Nemáme to my senioři vůbec jednoduché. Ale dokud jsem zdravá, a to je snad to jediné, co si opravdu přeju, o nic nejde,“ směje se zpěvačka.

Den jubilejního koncertu

Začalo to v devět ráno: „Chtěla jsem si zašlapat na stroji, dát si lázeň, v klidu se rozezpívat, připravit si oběd a pak už se soustředit jen na svůj koncert. Samozřejmě se nic z toho nestalo. Od rána mám takový šrumec, že se těším na ten koncert, že si odpočinu,“ svěřila se nám Petra Janů jen pár hodin před oslavou svých šedesátin.
• V poledne se zpěvačka nestačila ani pořádně posilnit obědem. Natož se rozezpívat: „Zazpívala jsem vždy jednu sloku a do toho telefony od gratulantů a samozřejmě organizátorů. Mně by přišlo neslušné to nezvednout.“
• Po třetí hodině odpolední dorazila Janů do šatny: „Můj rituál je takový, že musím přijít minimálně dvě hodiny předem a pořádně se zabydlet v šatně. Musím být prostě v klidu.“
• Po koncertu se oslavy nekonaly: „Asi půl hodiny budu dělat cvičeného medvěda, všem samozřejmě poděkuji a pak jedu domů. V úterý mám totiž další koncert ve Vyškově.“



Přečtěte si
jity
21. 11. 2012 • 19:07

Za vychrtlostí mám daleko, ale za to nejsem tak zlá a zamindrákovaná jako ty, abych tady na někoho psala bludy, které hraničí s úchylkou, ty šťavnatý masíčko, nebo vychrtlá tresko.

vilaamalka
21. 11. 2012 • 11:39

Potvrzení vydává praktický lékař a nejde o život,ale kus papíru.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.