Zíma a spol. Vzpomínali na Wericha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zíma a spol. Vzpomínali na Wericha

Jaroslava Adamová, Josef Zíma a Miloň Čepelka (vpravo) si rádi zavzpomínali na společná léta prožitá se svými kamarády.
Jaroslava Adamová, Josef Zíma a Miloň Čepelka (vpravo) si rádi zavzpomínali na společná léta prožitá se svými kamarády.

PRAHA – Křest vzpomínkové knihy Werich, Cortés a Vlachovci se uskutečnil na nejmilejším místě Jana Wericha – na pražské Kampě.


Do restaurace Na Kampě 14 si přišla zavzpomínat na tyto tři české kulturní velikány spousta jejich obdivovatelů, pamětníků a především kamarádů.

Dorazili například Josef Zíma, Yvetta Simonová, Jaroslava Adamová, Miloň Čepelka nebo Jiří Suchý (75). Ten přišel podpořit svého bratra Ondřeje (61), který společně s Dášou Cortésovou – dcerou slavného zpěváka Rudolfa Cortése – knihu napsal. Ta datuje údobí od roku 1945 do roku 1960, kdy prožila tato silná trojka Werich, Cortés a Vlach společná léta v divadle, na zájezdech, ale také třeba při společném rybaření.

Kliknutím zvětšetePublikace je unikátní tím, že mnohé zajímavé příhody sledovala autorka Dáša Cortésová ještě dětskýma očima. Každý z přítomných hostů rád přidal nějakou vtipnou historku prožitou s těmito muži. Například Jiří Suchý vyprávěl, jak se Werich laškovně posmíval malému vzrůstu Karla Vlacha. „Karle, je tady vítr, dej si do kapsy kamení,“ rozesmál všechny přítomné Werichovou větou Suchý.


Autor: (sab)
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.