Pilarová jedla klokany! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pilarová jedla klokany!

Jan Kolomazník a Eva Pilarová připravili pro všechny hosty klokaní soté.
Jan Kolomazník a Eva Pilarová připravili pro všechny hosty klokaní soté.

PRAHA – Tak to tu ještě nebylo! Legenda české populární hudby Eva Pilarová (67) napsala kuchařku Sto + jeden recept z klokaního masa, kterou pokřtila v pražské restauraci Orient expres.


„Klokaní maso je dietní, vhodné i pro diabetiky. Pokud by se ale někomu do klokana nechtělo, všechny recepty jsou zároveň použitelné na hovězí,“ chlácholila přítomné Eva.

„Jednou jsem dokonce jedla krokodýlí maso, ale nijak mne nezaujalo. Chutnalo doslova jako umakart,“ svěřila se deníku Aha! Eva Pilarová, která se nebojí, že by právě vydaná kuchařka mohla pobouřit ochránce zvířat. „To maso je z druhu klokana, který je chován právě a výhradně jen pro tyto účely. Dalo by se to přirovnat k našemu chovu vepřů,“ vysvětluje.

Kliknutím zvětšeteKuchařce přišlo popřát hned několik kmotrů, mezi nimiž nechyběl ani Osmany Laffita, Štěpánka Duchková, moderátorská dvojice Vojtěch Bernatský a Petr Svěcený či mužské páry Aleš Cibulka s Michalem Jagelkou a Janis Sidovský s Pavlem Vítkem. Bernatský a Svěcený na sebe práskli, že konzumace netypických pokrmů pro ně není novinkou. „Jednou jsme jedli dokonce červy,“ přiznali se.


Autor: Jiří Landa
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.