Pilarová jedla klokany!
PRAHA – Tak to tu ještě nebylo! Legenda české populární hudby Eva Pilarová (67) napsala kuchařku Sto + jeden recept z klokaního masa, kterou pokřtila v pražské restauraci Orient expres.
„Klokaní maso je dietní, vhodné i pro diabetiky. Pokud by se ale někomu do klokana nechtělo, všechny recepty jsou zároveň použitelné na hovězí,“ chlácholila přítomné Eva.
„Jednou jsem dokonce jedla krokodýlí maso, ale nijak mne nezaujalo. Chutnalo doslova jako umakart,“ svěřila se deníku Aha! Eva Pilarová, která se nebojí, že by právě vydaná kuchařka mohla pobouřit ochránce zvířat. „To maso je z druhu klokana, který je chován právě a výhradně jen pro tyto účely. Dalo by se to přirovnat k našemu chovu vepřů,“ vysvětluje.
Kuchařce přišlo popřát hned několik kmotrů, mezi nimiž nechyběl ani Osmany Laffita, Štěpánka Duchková, moderátorská dvojice Vojtěch Bernatský a Petr Svěcený či mužské páry Aleš Cibulka s Michalem Jagelkou a Janis Sidovský s Pavlem Vítkem. Bernatský a Svěcený na sebe práskli, že konzumace netypických pokrmů pro ně není novinkou. „Jednou jsme jedli dokonce červy,“ přiznali se.
Autor: Jiří Landa
Foto Aha!: Dalibor Puchta