Tři oříšky pro Popelku: Chystá se nová verze legendární pohádky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tři oříšky pro Popelku: Chystá se nová verze legendární pohádky!

Tři oříšky pro Popelku
Tři oříšky pro Popelku (Nova, Prima, ČT, ara)

„To se mi líbí, to beru,“ byla první věta režiséra Václava Vorlíčka po přečtení scénáře k filmu »Tři oříšky pro Popelku«. A nyní uběhlo 40 let od vzniku jedné z nejslavnějších českých filmových pohádek opřené o původní motiv Boženy Němcové.
Na zámku v německém Moritzburgu, kde se film v letech 1972 až 1973
natáčel, právě začala výstava, která »Tři oříšky« a jejich tvůrce oslavuje.

Zajet do Saska není problém, Moritzburg je kousek za hranicemi, hned u Drážďan. Na místě si určitě zavzpomínáte a hlavně se podíváte na pohádku z jiného úhlu. Prohlédnete si kostýmy a prostředí, můžete srovnávat figuríny s reálnými herci.

Výstava začala včera a za vstupné 7 eur (cca 175 Kč) je přístupná až do 3. března 2013. A jak na natáčení pohádky »Tři oříšky pro Popelku« vzpomíná samotný režisér Václav Vorlíček (82)? „Měl jsem k ruce znamenitý scénář a navíc jsem si sestavil partu ze spřízněných lidí. Všichni si vzájemně vypomáhali, všichni byli ochotní kdykoliv cokoliv změnit,“ pochvaluje si i po tolika letech.

„Třeba scéna, jak si Droběna (Růžičková) uchvátí prince, nebyla ve scénáři, vzniklo to spontánně. Ale ona si prince popadla a nesla, jako by šla domů vyrobit nějakého následníka trůnu. Bylo jasné, že to bude sranda jak pro děti, tak pro dospělé,“ směje se slavný režisér.

Možná i proto měla Popelka doslova fenomenální úspěch. Jak u nás, tak v Německu, kde ji kupříkladu jen loni vysílali v televizích hned jedenáctkrát!
Však také Vorlíčka němečtí producenti vytvale lanaří, ať natočí remake.
„Chtějí to stejným způsobem, záběr po záběru, se Svobodovou hudbou,
ovšem s německými herci. Odmítám to,“ přiblížil.



Přečtěte si
majojo
11. 11. 2012 • 19:45

Ona ani Nemocnice na kraji města XXL nedopadla právě nejšťastněji. O jiných průseriálech ani nemluvě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.