VIP PROSTŘENO: Sladký ovocný sen Květy Fialové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VIP PROSTŘENO: Sladký ovocný sen Květy Fialové

Květa připravuje Sladký ovocný sen
Květa připravuje Sladký ovocný sen (TV Prima)

Věčně optimisticky naladěná Květa Fialová připravila pro VIP PROSTŘENO pestrobarevné menu, kde hlavní roli hrálo víno. Květa jej totiž nezapoměla přidat dokonce ani do dezertu.

Červený podzimní sběr

syrová červená řepa • česnek • vlašské ořechy • zakysaná smetana • majolka • sůl

Postup:

Červenou řepu umyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme sůl, česnek a pomleté vlašské ořechy. Nakonec zamícháme zakysanou smetanu s majolkou. Dáme vychladit do lednice.

Červený podzimní sběr

Teplota: 0 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1–30 minut + chlazení

Recipe category: bez vaření/ předkrm/ chlazení

 

Dýňová polévka Hokkaidó

dýně Hokkaidó • mrkev • jablka • cibule • olej • kari • víno • citron • sůl

Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupaná a na kostičky nakrájená jablka. Dýni rozpůlíme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na kostičky. Přidáme do polévky, zalijeme vodou a vínem. Přidáme feferonku, sůl a koření. Vaříme asi hodinu. Rozmixujeme, podle chuti přidáme sůl a citrónovou šťávu. Můžeme dochutit zakysanou smetanou, kterou dáme na stůl.

Dýňová polévka Hokkaidó
 

Teplota: 160 a 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1–30 minut

Čas vaření: 1 hodina

Recipe category: polévka/ restování/ vaření/

 

Sarmale

1 sklenice kyselého zelí • 4 jablka • 500 g mletého masa • rýže (propláchnutá a nevařená) • sůl • čubrica (balkánské koření) • rajský protlak

Postup:

Zelí vyklopíme do hrnce, na něj nakrájíme oloupaná jablka. Do misky dáme mleté maso, přisypeme rýži, sůl a koření čubricu. Promícháme a tvarujeme malé čufty, které klademe na zelí. Na ně dáme opět vrstvu zelí, rajský protlak a vše zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Nebo můžeme rajský protlak rovnou smíchat s vodou. Zakryjeme pokličkou a dáme na asi hodinu a půl dusit a péct do rozpálené trouby.

Sarmale

Teplota: 180 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: rumunská

Doba přípravy: 1–30 minut

Čas vaření: 90 minut

Recipe category: hl. chod/ dušení/ pečení

 

Sladký ovocný sen

dětské piškoty • konzervované ovoce – jahody, mandarinky, meruňky • cukr

Na šodó:

pudinkový prášek • bílé víno • žloutky

Postup:

Piškoty rozdělíme do čtyř misek, nahoru poklademe ovoce. Uděláme si šodó. Do hrnce dáme vařit víno, v misce si smícháme žloutky s vínem a pudinkovým práškem. Do vína v hrnci přidáme cukr a smíchané žloutky. Krémem přelijeme piškoty s ovocem. Dáme vychladit do lednice a před podáváním ozdobíme šlehačkou.

Sladký ovocný sen

Teplota: 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1–30 minut

Čas vaření: 1–30 minut

Recipe category: moučník/vaření/ chlazení

 

recepty slavných:gallery:false:false:false

Staňte se našimi fanoušky na facebooku a získejte každý den VIP recept. Stačí kliknout na obrázek!




Autor:  cra

Přečtěte si
znalec
9. 11. 2012 • 11:57

paní F. by už ve svém věku měla vědět, jak se dělá šodó , to by musela vzít pár žloutků a s bílým víne šlehat do pěny ve vodní lázni, ta její substance s pudinkem je blivajs.....

johanka
9. 11. 2012 • 10:51

Paní Květa Fialová je opravdu docela trapná. No, je jí myslím 83 roků, tak zase na ta léta je fit a čiperná paní ....

gabi50
9. 11. 2012 • 08:16

nechutný blafy, fandím Harapesovi, že se jí to odvážil říct do očí, "moučník" jako jediný ani nedojedl. Fialová měla kecy stejně nechutný, jako byly její blivajzy. Mně osobně už ke konci pořadu byla vysloveně nechutná jako člověk

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.