Fotograf Jan Saudek: V 77 letech hokejistou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Fotograf Jan Saudek: V 77 letech hokejistou!

Saudek hokejista. Na bruslích stál po 60 letech!
Saudek hokejista. Na bruslích stál po 60 letech! (Foto pro Aha! – Ivana Roháčková)

Už několik let má v hledáčku nejlepší sportovce země, aby se najednou karta obrátila! Fotograf Jan Saudek (77) zcela mimořádně ve svém ateliéru odložil objektiv a sám postál modelem. Byl hokejistou, cyklistou, žokejem…

Saudek letos už popáté nafotil kalendář sportovců Dukly. „Abych měl na alimenty,“ směje se nositel francouzského řádu »Rytíř umění a literatury« a dodává: „Slibuji, že honorář neprochlastám a věnuji ho dětem a vnukům.“ Uvidíme, mistře!

„Dukla přišla s nápadem, abych stál modelem pro dvanáct sportovních disciplín,“ vysvětluje fotograf, který si kvůli záběrům poprvé v životě navlékl hokejovou výstroj. „Pochopil jsem, že ty kluky náraz do mantinelu nebolí. Brusle jsem měl na nohou po šedesáti letech,“ vzpomíná Saudek, který stále tvrdí, že nejlepší způsob, jak se seznámit s ženou, je udělat jí dítě. Během focení se však o to nepokusil. Nebo ano?




Autor:  ae

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.