Karel Gott a hrob jeho rodičů: Jezdí tam tajně a sám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Gott a hrob jeho rodičů: Jezdí tam tajně a sám!

Karel Gott jezdí k hrobu rodičů tajně a sám.
Karel Gott jezdí k hrobu rodičů tajně a sám. (Foto Aha! - Martin Pekárek, Karel Kopáč, Marek Hofman, ara)

I o tomto víkendu pokračují Dušičky, lidé navštěvují místa posledního odpočinku svých blízkých, vzpomínají, rozjímají. My jsme objevili hrob, kde jsou pochováni rodiče našeho Slavíka Karla Gotta (73)! Chodí na hřbitov zapálit svíčku za své nejbližší? Našel si v nabitém programu čas? Pojďte se s námi podívat na hrob rodiny nejslavnějšího českého zpěváka!

Obyčejný pomník bez okázalostí

Žádné velké město, hřbitov, kde se ztratíte. Hrob Mistrových rodičů se nachází ve vesničce Újezd u Svatého Kříže na Rokycansku, kde žije pouhých dvě stě obyvatel. Čekali byste pomník ze zlata a na něm květiny za tisíce korun? Nikoliv. Jedná se o malý skromný náhrobní kámen, kde je obyčejným písmem vytesáno rodina Gottova.

Na první pohled je však zřejmé, že se o hrob někdo pečlivě stará. Hezky
upravený pomník je plný čerstvých květin, rostlin v květináčích, svíčka hoří… Tady se uctít památku zesnulých rozhodně nezapomnělo.

Na hřbitov jezdí Mistr sám, bez manželky a dětí

Od místních lidí se brzy dozvídáme, kdo o hrob pečuje. Není jím nikdo jiný než Karlova sestřenice Hana. Ta bydlí ve skromně vypadajícím baráčku jen pár metrů od hřbitova. „Karel tu byl naposledy asi před dvěma měsíci. Jezdí sem pravidelně několikrát do roka. Zajde na hřbitov a pak se staví u nás,“ prozrazuje nám Gottova sestřenice.

Na Dušičky ale tentokrát Mistr nepřijel. „Víte, co toho chudák má? To se člověk nemůže divit,“ omlouvá svého slavného bratrance. Když už do
sympatické obce na Rokycansku zavítá, tak většinou sám, bez svých »holek«. „Vždycky si parádně popovídáme. S ním se dá mluvit úplně o všem. Je to skvělý člověk. Jsem hrdá, pyšná sestřenice,“ dodává s úsměvem.

Tajemství hrobu Gottových

V rodinném hrobě odpočívají nejen Karlovi rodiče Marie a Karel, ale i prarodiče, rodina Klečánkova a také rodiče a prarodiče paní Hany – Lelkovi. Ti celý život prožili v Újezdě a jeho okolí. A na tuhle západočeskou vesničku nedá dopustit ani sám Gott. „Karel tu jako malý strávil nejedny prázdniny. Prožil tu kus svého dětství. Má to tu moc rád, vždycky na to s láskou vzpomíná,“ říká paní Hana.

Ta díky němu poznala svou životní lásku. Jejím manželem je totiž Gottův dlouholetý osobní řidič Oldřich Havránek (74). Tomu se říká: jedna velká šťastná rodina…



Autor:  dan

Přečtěte si
henes
16. 11. 2012 • 08:37

Třeba se už připravuje,věk na to má,mistr..

mandat
5. 11. 2012 • 19:12

Na stara kolena nam bude tady vsechno ventilovat. Uz nam ukazal vsechny sve nahe pritelkyne, vime vsechno o detech i o nemozne Ivane.Tak ted jsou na rade rodice. Ach jo.

mandat
5. 11. 2012 • 19:11

Kdyby byl Mistr inteligent, tak si nikdy nepustil k telu Ivanu a navic by ji necpal do televize.Je bez talentu,ale drzi se tam diky protekci. FUJ .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.