Postrach Jiřina Jirásková: V divadle nezametla jen s Brzobohatým! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Postrach Jiřina Jirásková: V divadle nezametla jen s Brzobohatým!

Jiřina Jirásková nebyla na Vinohradech oblíbená
Jiřina Jirásková nebyla na Vinohradech oblíbená (Aha! – Marek Pátek, ČTK)

Hana Gregorová (60) se nedávno navezla do Jiřina Jiráskové (81), protože jako ředitelka vinohradského divadla ukončila předčasně kariéru jejího manžela Radoslava Brzobohatého (†79). Přestože se tomuto obvinění brání, ve své funkci byla postrachem všech herců.

Jirásková je přesvědčena o tom, že s Brzobohatým nikdy neměla špatný vztah, i když jeho manželka tvrdí opak. Legendární herec pod jejím vedením přestal dostávat role a nakonec byl donucen dát výpověď. „V divadle se stává, že na herce nezbudou velké role. Nepamatuju si, že by byl naštvaný,“ řekla Jirásková magazínu Dnes+TV a označila tvrzení Gregorové za lež.


„Z Vinohrad jsem neodcházel v dobrém, ale už se k tomu nechci vracet – to bych zase pomlouval Jiráskovou a já už ji pomluvil několikrát, to stačí,“ tvrdil Brzobohatý ještě za svého života.

Nebyl však jediným hercem, který z Vinohrad odcházel ve zlém. Stejnou zkušenost s Jiráskovou má i Petr Haničinec. „Co jsme na Vinohradech skončil. Už jsme nevstoupil dovnitř. Paní Jirásková mi tehdy poslala dopis o ukončení pracovního poměru – poštou jsem se dozvěděl, že se mnou nepočítá. Po dvaačtyřiceti letech, co jsem tam hrál!“ rozčílil se kolega Brzobohatého.



Jiráskové na jméno nemůže přijít ani Vlasta Chramostová, které ve svých pamětech tvrdí, že si ráda přibarvuje realitu a vylepšuje si image. Snad proto mlží i ohledně odchodu Brzobohatého.



Přečtěte si
mnpv
12. 9. 2013 • 12:29

mathewik -umíš počítat víc jak do pěti?

mnpv
12. 9. 2013 • 11:59

Bože ty jsi ale vůl. Jakou penzi?

mnpv
12. 9. 2013 • 11:57

Hlavně byla pravicový volič, uznávala Klause a to se teď zrovna nenosí. A od toho se všechno odvíjí. Gregorová, hysterická Slověna pomáhá rozdmýchávat plamének nenávisti.

mnpv
12. 9. 2013 • 11:54

Byla jsi u toho? Nebo znáš z bulváru? Jednou byla ředitelka a zodpovídala za chod divadla a zřejmě nebyly role pro staré dědky. Nebo mu ji měla vymyslet nebo k vůli němu zařadit na program hru z domova důchodců?

mnpv
12. 9. 2013 • 11:52

Jj souhlas s bobinou. Nakonec byl už penzista, tak to je taková strašná křivda, že pro něj nebyly role dědka? Každý je nahraditelný i pan Brzobohatý.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.