Posmrtné tajemství stylisty Mika Zachevara (†26)? Zavrhl rodiče! A zemřel... A to byl dva měsíce před smrtí na kompletní prohlídce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Posmrtné tajemství stylisty Mika Zachevara (†26)? Zavrhl rodiče! A zemřel... A to byl dva měsíce před smrtí na kompletní prohlídce!

Mike Zachevar
Mike Zachevar (facebook.com)

Český showbyznys se v týdnu rozloučil se stylistou Mikem Zachevarem (†26), vlastním jménem Michalem Zachárem, který nečekaně zemřel v pouhých šestadvaceti letech. Začínající talentovaný módní návrhář byl nalezen mrtvý ve svém bytě. Původní domněnky, že spáchal sebevraždu vyvrátila až pitva, která prokázala, že zemřel ve spánku na zánět srdečního svalu. Mike ovšem neodešel jen tak, do hrobu si s sebou vzal velké tajemství!

Přišel jako dáreček…

Nadějného stylistu, který tvrdil, že nemá rodinu, před několika lety »adoptovala« Mirka Luprichová se svým manželem Jaroslavem. „Přivedla ho naše dcera Lucie začátkem prosince s tím, že nikoho nemá, tak jestli by u nás mohl nějaký čas zůstat. Za pár týdnů nás spontánně začal oslovovat: mami, tati, babi a už u nás zůstal. Hned nám padl do oka. Byl to upřímný, veselý kluk, takové sluníčko,“ popisuje paní Mirka. „Vánoční dárky už jsem měla nakoupené, tak jsem ještě dokoupila Míšovi a strávili jsme nádherné svátky,“ dodává.

»Bože, vyzráli jsme na tebe!«

Přestože manželé Luprichovi měli už syna a dceru, Michala brzy začali brát jako svého. Mezi dětmi nedělali vůbec žádné rozdíly. „Před šesti lety jsem vážně onemocněla, měla jsem rakovinu dělohy. Naštěstí jsem se po různých operacích a chemoterapiích z trablů dostala,  lékaři mi ale řekli, že už nikdy nebudu moci mít děti. Já jsem odpověděla, že mi to nevadí, protože už naše děti jsou stejně dospělé a další neplánujeme. No a když se u nás objevil Míša, tak jsem si řekla, vidíš Bože, my jsme na tebe vyzráli,“ líčí a poprvé se na její tváři objeví úsměv. Také Michal je bral jako své vlastní. „Vážil si každé maličkosti, které třeba děti, jež mají plnohodnotné rodiny, berou jako samozřejmost. Třeba na chalupě… Aniž bychom mu cokoliv řekli, šel a posekal zahradu. Sám od sebe. To našim vlastním dětem byste museli několikrát říci, popohnat je.“

V novém bytě strávil deset dní…

»Svého synka« podporovali i finančně. Brali ho na dovolené, platili výdaje, účty za jeho telefon a on jim jejich lásku a starostlivou péči vracel. Když se mu ale krátce před smrtí začalo dařit pracovně, rozhodl se, že se osamostatní a pronajal si byt. Do něj se 1. října nastěhoval.  Užil si ho pouhých deset dní… „Víte, Mike byl i tak stejně každou chvíli u nás. Pořád něco potřeboval,  peřiny, povlečení, ručníky… Denně jsme si volali. Pořád ale bral, že domov má u nás,“ říká Miroslava, která jeho nový byt už navštívit nestačila. Smrt totiž přišla zcela nečekaně. „Byli jsme zrovna na chalupě, kterou rekonstruujeme a kde jsme vybudovali i tři pokoje pro naše děti… (odmlčí se) Pak nám volali známí, že na internetu četli, že je Mike po smrti,“ dodává a do očí se jí derou slzy.

Šok! »Váš Michal má vlastní rodiče!«

Michal do té doby trpěl »jen«  Crohnovou nemocí. Pravidelně chodil na vyšetření a bral léky. Letos v srpnu dokonce kvůli tomu strávil tři týdny v nemocnici, kde absolvoval kompletní lékařské vyšetření, včetně EKG. „Jinak žádné potíže neměl. Žil plným životem,“ konstatuje Michalova náhradní matka. „Bohužel to, na co zemřel, je nemoc, na kterou se nemůže předem přijít.“

Po smrti milovaného chlapce však zažili velký šok. Na policii jim oznámili, že Mike má vlastní rodiče! „Když k nám přišel, tak říkal, že nikoho nemá, že maminka mu zemřela před deseti lety, pak ho vychovával tatínek, který zemřel před dvěma měsíci. Nebyl důvod mu nevěřit,“ říká Mirka. „Poté, co vyšla pravda najevo, jsem byla zklamaná, že nám lhal. Brzy jsem ale zjistila, že k tomu měl důvod. Dozvěděla jsem se, že mu rodiče strašně moc ubližovali. A snad se ho i zřekli. Pro něj prostě v srdci zemřeli a když nás našel, začal sám věřit tomu, že jsme jeho pravá rodina. On toužil někam patřit,“ líčí Miroslava.

Vadila jim jeho homosexuální orientace, byli k němu nemilosrdní a vypudili ho. „Víte, on se nám se vším svěřoval. Náš vztah byl důvěrný. Probíral s námi i své přátele, s kterými chodil. On byl v tomhle tedy hodně promiskuitní. Snažili jsme se ho proto navést na správnou cestu, předávali zkušenosti. Hodně na nás dal. Rozebírala jsem s ním i jeho sexuální orientaci. Prý to ze začátku zkusil i s holkama. Jeho první přítelkyně mě po jeho smrti dokonce kontaktovala.“

Pohřeb? Fraška…

Za Michala uspořádala rodina Luprichova v kostele sv. Ducha v centru Prahy zádušní mši. Pohřeb pak jeho vlastní rodina. „Byli jsme na něm také, ale tak by si to Mike nikdy nepřál. Kromě jeho rodiny a nás tam vůbec nikdo nebyl, hrála tam hudba, co nikdy neposlouchal. Řeč pronesla úřední osoba, která ho vůbec neznala a řekla jen pár zdvořilostních frází. Trapné,“ říká Mirka, která s pravými rodiči Michala nemluvila.

Kdo byl Michal Zachár

Narodil se v Ústí nad Labem, vystudoval hotelovou školu, ale už během studií věděl, že se jeho život bude ubírat jiným směrem. Během studentských let se zúčastnil výběru kolekce v showroomu v Paříži, kde byl natolik okouzlen jednou značkou, že okamžitě začal hledat zaměstnání v módním průmyslu. Spolupracoval například s Kateřinou Průšovou, Eliškou Bučkovou či Petrou Janů.

Horentní sumy za telefon...

Na mobilním telefonu po smrti Michala bylo sto šedesát nepřijatých hovorů. Účet za poslední měsíc měl více než 11 000 Kč. To všechno zaplatí jeho náhradní rodina.

Pomáhal i Petře Janů

Posledním jeho uměleckým počinem bylo vytvoření kostýmů pro narozeninové koncertní turné Petry Janů (59). „Naposledy jsem ho viděla dva dny předtím, než se ta tragédie stala,“ svěřila se zpěvačka, kterou smrt nadějného stylisty šokovala. „Je mi to moc líto, je to strašné. Takový mladý kluk… Sotva jsme se poznali, odešel,“ dodala sklesle. Teď má ale o další starosti  navíc. Kostýmy zůstaly v jeho bytě a tam teď nikdo nesmí. „Osobní věci má na starosti notář, vyšetřuje to policie,“ objasnila Michalova náhradní maminka.



Přečtěte si
jiriforman
30. 10. 2012 • 19:46

Jasně, babko, nakažená ještě z I. světové.

hillaarkaa
30. 10. 2012 • 17:28

I to víš,dědku proletářskej,zahov.nělej

jiriforman
29. 10. 2012 • 18:26

Psali, že nedorazí, protože když vidí takovou zrůdu, jako jsi ty, tak je jim blivno. Já se jim ani nedivím. A ještě ta tvoje parta z Bohnic, tak to pěkně děkuji.

hillaarkaa
29. 10. 2012 • 16:14

'Aááá,už je to tady,ještě všichni hulibrci-novyetyk,lysohlávek a spol.a může začít mejdlo

jiriforman
29. 10. 2012 • 12:55

A nestačí, že ses tady objevila ty, ty p.i.č.o vygumovaná? Nebo ještě pozveš bohatého podniikatele, svou p.r.d.e.l, rejpala, rentiéra a cukrouška Béďu?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.