VIP PROSTŘENO: Pochutnejte si na menu Hanky Křížkové!
Muzikálová herečka Hanka Křížková svými recepty ve VIP Prostřenu potěšila i vyhlášenou gurmánku Halinu Pawlowskou. Její menu si podle receptů můžete připravit doma!
Kozí sýr Al horno
Kozí sýr
Sušená šunka - jamon
olivový olej
Postup:
Váleček kozího sýra nakrájíme na asi dvoucentimetrová kolečka, která obalíme v šunce a orestujeme na olivovém oleji.
Fazolky Jamon
Mražené fazolky
Olivový olej,
Česnek
Sušená šunka jamon
Postup:
Mražené fazolky propláchneme vařící vodou, na pánvi na olivovém oleji orestujeme česnek a šunku a přidáme fazolky a opět orestujeme. Můžeme podávat k sýru.
Krevety Pil – Pil
12 - 16 ks větších oloupaných krevet,
Česnek
Olivový olej
Zelená petrželka
Citron
Postup:
Na olivovém oleji orestujeme krevety s plátky česneku a zelenou petrželkou. Podáváme s citronem.
Teplota: 160°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: španělská
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 1-30 minut
Recipe category: předkrm/ ryby/ restování/ smažení
Paella Mixta
8 kuřecích křídel
8 velkých slávek
8 tygřích krevet
4 hrsti směsi mořských plodů
2 cibule - červenou a bílou
7 stroužků česneku
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 a půl polévkové misky kulatozrnné rýže (Arborio)
3 polévkové misky kuřecího vývaru
olivový olej
sůl, pepř, chilli
paella koření
zelená petržel
Postup:
Na pánev na paellu (mělká a široká) nalijeme olivový olej a mírně orestujeme okořeněná křidélka. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a papriky, mírně orestujeme, přidáme rýži, opět orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme koření a poklademe mořskými plody a přiklopíme. Po 15 minutách ochutnáme a popřípadě dochutíme. Znovu přiklopíme a na mírném ohni dusíme dalších 25 minut. Na pánvi by neměla zbýt žádná tekutina. Hotové posypeme čerstvou petrželí, každý si nabírá z pánve.
Teplota: 160, 120°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: španělská
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 30-60 minut
Recipe category: hl. chod/ ryby/ restování/ vaření/ dušení
Manzanas Fritas
3 jablka
1/3 sáčku dětských piškotů
2 žloutky
skořice
nasekané mandle
1 a půl lžíce cukru moučka
2 lžíce strouhanky
4 lžíce mandlového likéru amaretto
1 bílý jogurt
jahodový toping
máta na ozdobu
olej na smažení
Postup:
Jablka nastrouháme a mírně vymačkáme šťávu. Posypeme skořicí. Rozdrtíme piškoty, přidáme žloutky, mandle, cukr, strouhanku a amaretto. Promícháme a vytvoříme menší koule, které obalíme ve strouhance. Na talířky rozmažeme asi 2-3 lžíce jogurtu, kraje ozdobíme ovocný, topingem, vychladíme. Koule rychle usmažíme ve fritéze (pár minut) a servírujeme na talířky s jogurtem. Ozdobíme lístky máty.
Teplota: 160°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: španělská
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 1-30
Recipe category: moučník/ smažení
PŘIHLASTE SE NA WWW.FACEBOOK.COM/RECEPTYSLAVNYCH a získejte každý den skvělý recept.