Honza a Pavlínka Nedvědovi: Strach o střechu nad hlavou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Honza a Pavlínka Nedvědovi: Strach o střechu nad hlavou!

Honza Nedvěd přepsal na manželku domek. Nechal si ale malou pojistku.
Honza Nedvěd přepsal na manželku domek. Nechal si ale malou pojistku. (Koláž Ahaonline.cz)

Pro Honzu (66) a Pavlínku (30) Nedvědovy byl minulý víkend jedním z nejpernějších v životě. Už pět dní se těší z toho, že jsou novomanželé. Kdo byl ale od tvůrce »oplodňováků« čekal posvatební romantiku, byl by překvapený. Pavlínka místo toho, aby letěla za romantikou na svatební cestu někam k moři, vyrazila autobusem na odpolední šichtu do krámku, v němž prodává. Přesto jí Honza daroval to nejcennější, co má - domeček u řeky Sázavy. Což má ale malý háček...

Honza je štědrý ke všem svým ženám - rozdal jim totiž veškeré nemovitosti. Určité obavy však zřejmě v hlavě měl. Pamatoval totiž na zadní vrátka, pojistil se a ve všech domech figuruje jako tzv. věcné břemeno, takže je může až do konce života libovolně užívat. Mimochodem, stejně si to Honza zařídil i u Dcery Aleny, na kterou přepsal vilu kousek za Prahou.

Proč nebyla svatební cesta?

Starší z bratrů Nedvědových pojal svou dlouholetou partnerku Pavlínku za manželku minulý pátek přímo na koncertě v pražské Lucerně. Jak to ale bylo dál? „V pátek po svatbě jsme v noci padli a usnuli. V sobotu jsem byla s Honzou na druhém koncertu v Lucerně,“ popsala Aha! novomanželka průběh posvatebního víkendu.

Na romantiku prý nebyl čas. Neděli už hrdličky měly volnější, ale velkolepá oslava se nekonala. Dali jsme si jen oběd s nejbližší rodinou,“ prozradila v pondělí Aha! nevěsta s tím, že dále už si povídat nemůže, protože spěchá na odpolední směnu do krámku.

Honza měl v tu dobu rovněž napilno, čekaly ho domácí práce. Zřejmě měl po víkendu velké praní, na sušáku totiž visela jeho svatební košile i nevěstino svatební prádélko.

Co je věcné břemeno?

Jedno z tzv. věcných práv k věci cizí. Zjednodušeně řečeno jde o to, že vedle majitele domu či bytu má právo nemovitost užívat další oprávněná osoba. Ve smlouvě musí být přesně vymezeno, v jakém rozsahu – dožívá-li například původní majitel v bytě, který už prodal, měly by být ve smlouvě vymezeny místnosti, které smí užívat.

„Pan Nedvěd majetek přepsal proto, aby se v případě, že se mu něco stane, domy nestaly předmětem dědictví. Jestli patří jeho manželce nyní, nebudou se o něj moci hlásit další dědicové. Když někomu daruji nemovitost, vždy je na místě obava, že mě ten dotyčný může lidově řečeno »vypéct«. Můžeme se pohádat, dokonce i rozejít. Smlouva o zřízení věcného břemene je proto určitou právní jistotou,“ vysvětluje renomovaný pražský advokát Jan Černý.



Přečtěte si
vinnetouvi
28. 9. 2021 • 10:09

Ženatý byl 3x: 1.Monika, o které se vyjadřoval, že to byla kuwa (dcera Monika), 2.Alena, o té říkal, že je to primitivka z čistírny (děti Honza a Alena), 3.Hana Hradská, sex.čilá mužatka, která byla vyčůraná a okradla ho o všechno (děti Jakub a Vašek), 4.Pavlína - největší primitivka, dementík, jako mladší sestra Dany Drábo.

cukrousekbeda
19. 10. 2012 • 21:06

Prrrdel nech mě a Formanovi,my kucí se vyznáme

hillaarkaa
19. 10. 2012 • 12:09

hillaarkaa
19. 10. 2012 • 12:08

No právě,tak si ji běž ty "šťastná" umejt a dodělat základku

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.