Baletka Nadja: Tančí lidskou víru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Baletka Nadja: Tančí lidskou víru!

Půvabná Nadja studuje balet, a přestože je pro ni v současnosti nejdůležitější tanec, úspěchy má i jako modelka.
Půvabná Nadja studuje balet, a přestože je pro ni v současnosti nejdůležitější tanec, úspěchy má i jako modelka. (: Daniel Lachovský)

OSTRAVA – Novou hvězdou pražského baletu, ale i modelingu, se nyní stává ostravská studentka prvního ročníku HAMU Najda Mužíková (20). „Tanec jsem vystudovala na Janáčkově konzervatoři v Ostravě.

OSTRAVA – Novou hvězdou pražského baletu, ale i modelingu, se nyní stává ostravská studentka prvního ročníku HAMU Nadja Mužíková (20). „Tanec jsem vystudovala na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Pocházím z Valašska, kde to není do Ostravy daleko, a když mě v šesté třídě na konzervatoř přijali, přestěhovala jsem se i s maminkou do Ostravy. V říjnu jsem ovšem nastoupila na pražskou HAMU, kde studuji pedagogiku tance,“ řekla deníku Aha! Nadja, která se mimo tance věnuje i modelingu. A v pražském Disku nyní zkouší lidskou víru v projektu Objekty a zrnka.

„Jak dlouho budu studovat, ještě nevím. Buď to budou tři roky na bakaláře, pět let na magistra anebo sedm let na doktora, ale to mě neláká,“ usmívá se Nadja, která zdědila umělecké sklony právě po mámě, jež pochází z Moskvy. Po absolvování HAMU by chtěla nastoupit do divadelního angažmá anebo tančit v taneční company. „Nechci se hned věnovat pedagogické činnosti, to spíš až budu starší a budu mít svou aktivní taneční kariéru za sebou,“ plánuje si půvabná baletka. V současnosti tančí v ostravském Divadle Jiřího Myrona v muzikálu Šakalí léta. „V minulém roce jsem v Ostravě účinkovala v Labutím jezeru, Žebrácké opeře a Humble Boy, ale protože nyní většinu času trávím v Praze, tak bych tato představení už nestíhala,“ přiznává Najda.

V našem hlavním městě zatím spolupracuje s choreografy s HAMU a nyní i s korejskou choreografkou JiEun Lee na projektu Objekty a zrnka. „Je o tom, jak si lidé snaží v životě uchránit svou víru a svá přesvědčení. Pokoušíme se zobrazit věčnost lidské víry, vůli nepokroutit svá přesvědčení a snahy. Premiéra bude 11. února v Disku,“ vysvětlila nám Nadja, jejíž hlavní zálibou je tanec, ať už klasický, nebo moderní.

11.12.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.