Recept na bohatsví - Soutěžící Standa: Radí soupeřům, jak zhubnout! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Recept na bohatsví - Soutěžící Standa: Radí soupeřům, jak zhubnout!

Porota pořadu ve složení (zleva) Michal Rabina, Libuše Šmuclerová a Pavel Maurer.
Porota pořadu ve složení (zleva) Michal Rabina, Libuše Šmuclerová a Pavel Maurer. (TV Barrandov)

V kulinářské soutěži Recept na bohatství se svérázný soutěžící Stanislav Kunc (42) odváží radit svému soupeři Janu Kalinovi (48), jak zhubnout! Ten totiž nosí ortézu a několik kilo navíc. Rady se mu dostane na popud porotkyně Libuše Šmuclerové (49), které se nezdravá strava, kvůli které přibral, pranic nelíbí.

Oba soupeři se dnes (21.45, TV Barrandov) střetnou v semifinálovém kole kategorie předkrmů. Kunc i Kalina se do souboje dostali se svými recepty na salát. Osobitý vitarián Kunc, platící za největšího exota castingu, soutěží se salátem z čerstvé tepelně neupravované zeleniny. Proti němu se postaví gurmán Kalina trpící nadváhou s nezdravým majonézovým salátem. 
Kontrast postav Kunce a Kaliny s ortézou na levém kolenu »praští« porotkyni Šmuclerovou do očí.

„Mimochodem, pane Kunci, on váš soupeř má ortézu. Co byste mu předepsal na to, aby shodil váhu. Co byste mu poradil a tím pádem se jeho zdravotní stav zlepšil?“ tázala se Šmuclerová vitariána při soustavném pohledu na obtloustlého Kalinu. „To je jednoduché, syrovou stravu a hodně čerstvého vzduchu,“ nezaváhá s odpovědí pan Stanislav. Porotce Michal Rabina ještě pichlavě poznamená, zda by doporučil majonézu, která je obsažená v soupeřově receptu. „Co to je?“ předstírá s úsměvem Kunc, že majonézu nezná.

Co je vitariánství?

Výživový směr založený na přijímání tepelně neupravených potravin. Nejčastěji pouze rostlinného původu, tedy zeleniny, ovoce, ořechů, semen, naklíčeného obilí a luštěnin. Někteří vitariáni také pijí syrové mléko a jedí mléčné výrobky převážně z kozího nebo ovčího mléka.

Recept na porci Vitariánského slunečního salátu

POTŘEBUJETE:  1 až 2 mrkve (podle velikosti) ● ředkvičku ● půl salátové okurky ● 4 až 5 listů hlávkového salátu ● půl avokáda ● dvě lžíce extra panenského olivového oleje ● hrst jader vlašských ořechů předem namočených na 24 h ve vodě ● 2 špetky vloček z mořských řas ● rajče

POSTUP: Nahrubo nastrouháme mrkev, ředkvičku a okurku, zamícháme a přidáme olivový olej. Po obvodě misky rozložíme listy hlávkového salátu. Doprostřed misky vložíme připravenou směs. Rozpůlíme avokádo, nakrájíme na kostky a polévkovou lžící ho zbavíme slupky. Rozkrájíme rajče na malé kousky a spolu s avokádem jimi obložíme směs uprostřed misky. Nahrubo nasekáme ořechy a jimi a vločkami z mořských řas misku posypeme.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.