Karel Gott: Ochutnal víno Freddieho Mercuryho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Karel Gott: Ochutnal víno Freddieho Mercuryho!

Karel Gott s Mercuryho komorníkem Peterem Freestonem.
Karel Gott s Mercuryho komorníkem Peterem Freestonem. (Foto Aha! - Karel Kopář)

Karel Gott (73) zažil během svého života už ledacos. Oblíbené víno legendárního člena kapely Queen Feddieho Mercuryho (†45) ale pil poprvé.

Mistr ho ochutnal v Pardubicích, kde jím pokřtil desku zpěváka Jiřího Ševčíka a jeho Pirate Swing Bandu, který natočil vlastní jazzové a swingové aranže skladeb od legendárních Queenů.
„Tohle víno jsem ještě nikdy nepil, ale když ho měl rád podle mě nejlepší rockový a popový zpěvák všech dob, určitě nebude špatné,“ řekl Aha! Gott. A po prvním loku vykazovala jeho tvář nadšení. Jednu láhev dokonce dostal domů.

Víno pochází ze švýcarského Saint-Saphorin, které se nachází nedaleko města Montreux, kde Freddie Mercury část života žil a kde je také údajně u ženevského jezera rozptýlen jeho popel.

Desku Pirate Swing Bandu pokřtil v Pardubicích společně s Gottem také muzikant Felix Slováček (69) a dlouholetý komorník Freddieho Mercuryho Peter Freestone (57), který už řadu let žije na západě Čech.



Autor:  lbp

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.