ONLINE Pohřeb Radoslava Brzobohatého (†79): Netruchlete, vzkázala vdova Gregorová! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

ONLINE Pohřeb Radoslava Brzobohatého (†79): Netruchlete, vzkázala vdova Gregorová!

Poslední aplaus ve stoje pro Radoslava Brzobohatého! Sál se otřásá v základech.
Poslední aplaus ve stoje pro Radoslava Brzobohatého! Sál se otřásá v základech. (Pavel Machan, Marek Pátek, Roman Souček, David Malík, Martin Hurda)

V pátek se ve strašnickém krematoriu se zesnulým hercem Radoslavem Brzobohatým (†79) rozloučila jeho rodina, přátelé i fanoušci, kteří jej milovali v desítkách filmových i divadelních rolí.

ONLINE
Radoslav Brzobohatý

Pohřeb Radoslava Brzobohatého

(stránka se aktualizuje
každých 60 sekund)

SLEDUJTE AKTUALIZOVANOU FOTOGALERII


12:44 Mezi posledními opustila sál herečka Květa Fialová, která na Brzobohatého zavzpomínala v kondolenční knize.

12:35 Rakev s ostatky Radoslava Brzobohatého zakryla opona. Smuteční hosté pokládají na zem květiny a opouštějí strašnické krematorium.
12:33 Obřadní síní zní dlouhý a bouřlivý potlesk.
12:30 Po projekci se hosté postavili a vzdali hold zesnulému herci potleskem. Cimbálovka zrychlila tempo a v obřadní síni zavládla veselejší nálada.
12:23 Následují fotografie ze setkání Brzobohatého s jeho přáteli včetně Václava Havla a Karla Gotta. Doprovod tvoří píseň z repertoáru Jarka Nohavici.

12:20 Ve vzpomínkách se objevují i záběry z jeho soukromého archívu. Nostalgickou atmosféru dotváří píseň What a Wonderful World.

12:16 Hana Gregorová a Ondřej Brzobohatý sledují filmovou poctu Radoslavu Brzobohatému.

Hercova rodina se dívá na ukázky z jeho slavných filmů.

12:15 Sestřih záběrů ze života Brzobohatého herce představuje jako optimistického člověka plného energie. Nechybí ani záznam jeho hudebního vystoupení. Hosty dojalo jeho ztvárnění české verze sklady I Do it My Way od Franka Sinatry.
12:11 Před strašnickým krematoriem postává několik stovek lidí, kteří se nedostali do obřadní síně. Poslední rozloučení sledují na obrazovkách.
12:07 Následuje projekce nejslavnějších filmových rolí Radoslava Brzobohatého. Doprovází ji píseň Karla Gotta Když jsem já byl tenkrát kluk.
12:05 "Nechci být patetická, bude to krátké. Radek nenáviděl pohřby z hloubi své duše. Chtěl, aby se všichni usmívali a veselili. Byl to chlap, Valach srdcem i duší. Netruchlete, on by to takto nechtěl. Měl život rád a děkuji za 32 nádherných let vedle něho," zavzpomínala na svého manžela Gregorová a zmínila všechny jeho legální i nelegální ženy. 
12:03 Do smuteční síně dorazila rodina Radoslava Brzobohatého včetně manželyk Hany Gregorové.
12:00 Smuteční obřad zahájila cimbálová hudba. Strašnické krematorium je zcela zaplněno.
11:59 Rozloučit se přišla i Monika Absolonová, Helena Vondráčková, Světlana Nálepková a Ivana Chýlková.
11:56 Na poslední chvíli dorazil i kardinál Domink Duka a režisér Jiří Strach, který s Brzobohatým natočil jeho poslední film Vrásky z lásky.

11:50 Jiřina Bohdalová je na místě. Doprovodil ji filmový kritik Jaroslav Sedláček. Herečka odmítla poskytnout rozhovory a před obřadem si dopřála cigaretu s Jiřím Bartoškou.

Zdrcená Jiřina Bohdalová si neopustila ještě rychlou cigaretku.

11:47 Obřadní síň je už zcela zaplněna. Čeká se na příbuzné a exmanželku Brzobohatého Jiřinu Bohdalovou.
11:45 Ve Strašnicích je už přibližně 500 lidí. Na pohřeb dorazily desítky známých osobností. Před rakví se shromažďují smuteční věnce.
11:43 Přichází Eliška Balzerová, Miroslav Vladyka a Petr Vágner.
11:40 Rozloučení s Radoslavem Brzobohatým doprovází valašská cimbálovka.
11:37 Poslední sbohem přišli říct i Roman Vojtek, Klára Issová, Marie Rottrová, Jan Kačer, či Eva Pilarová.
11:33 Do Strašnic dorazili první smuteční hosté, mezi nimi i malíř Kristian Kodet.
11:32 Radoslav Brzobohatý zemřel 12. září pouhý den před svými 80. narozeninami. Ještě den před smrtí natáčel televizní seriál Vyprávěj.
11:30 Vítáme vás u online přenosu z nejsmutnější události posledních dní. Dnes se rodina i přátelé naposledy rozloučí se zesnulým hercem Radoslavem Brzobohatým (†79).


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.