Nejluxusnější dům v Česku: Víme, komu patří! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejluxusnější dům v Česku: Víme, komu patří!

Fotografie
Fotografie (internal)

Necelou půlhodinu jízdy autem od přepychové Pařížské ulice v Praze, kam chodí nakupovat i večeřet kontroverzní podnikatel Tomáš Malina (53), leží Popovičky – magická víska, kde má neméně přepychovou vilu. Někteří lidé si holt umějí žít na vysoké noze. Ti všichni se ale mají od ropného magnáta a muže, který je spojován s mafiány Františkem Mrázkem (†47) a Tomášem Pitrem (41), co učit!

Dlouho se hovořilo o tom, že králem mezi kontroverzními podnikateli je uprchlý Radovan Krejčíř (43). Jeho černošická vila prý stála 400 milionů korun. Hacienda Tomáše Maliny však podle odhadů realitních makléřů přišla na víc – klidně na půl miliardy. Už jen čísla popisující vilu s obřím pozemkem jsou ohromující.

Stojí na ploše 3,6 hektaru – pro srovnání jde o podobnou výměru, jakou mají užitkové zahrady Pražského hradu! A plocha obřího dvoupodlažního domu je přesně 1986 metrů čtverečních, což je šestadvacetinásobek velikosti průměrného bytu v Česku.

Exkluzivní letecké snímky nemovitosti, která je psaná na Malinovu manželku Květu (52), nemohou postihnout nepochybný luxus interiéru domu. Už exteriér ale sám o sobě stačí.

Bazén je například pro Malinu moc obyčejný, místo toho si nechal vybudovat kříšťálově průzračné umělé jezero s písečnou pláží, velkou rybářskou chatou a čluny. Tenisový kurt lze rychlou úpravou pomocí branek proměnit na hřiště, kde Malina hraje oblíbený fotbálek. A jen budova garáží je větší než spousta okolních domů. To vše za clonou dvoumetrové stěny, která jemu i jeho bližním zaručuje soukromí.

Dostal »milost« od Klause

Prezident republiky Václav Klaus (71) letos Malinovi odložil pětiletý trest za zpronevěru. Oficiální stanovisko znělo, že kvůli zdravotním důvodům. Malina má prý problémy s játry a hrozí mu transplantace. A za co že dostal pětileté vězení? V roce 2005 odebral od firmy Unipetrol pohonné hmoty za sto milionů. Za peníze utržené prodejem paliva koupil akcie ruské ropné firmy, aniž by cokoliv vrátil. Dluh za ta léta i s úroky z prodlení překonal 170 milionů korun.

Ihned se vyrojily spekulace, proč na pohled zdravého muže osvobodil sám prezident. Chapadla chobotnice prý vedou přes prezidentova kamaráda Václava Petra z firmy Erpet, ale spekulací je daleko více. Proto se kauzy chopila protikorupční policie. K výslechu byli v červenci předvoláni lékaři, na základě jejichž posudku byl Malina prohlášen za nemocného.

Kde na to vzal? Palivo a kartářky!

Malina začal podnikat už za minulého režimu. Pak měl coby jednatel firem Biocomp a Ekopetrol dodávat suroviny pro firmu STZ, nástupkyni Pitrovy Setuzy. V Ekopetrolu, který má v popisu i provoz čerpacích stanic, teď figuruje jen coby společník. V Biocompu vlastní akcie jeho manželka, syn Jakub (25) a dcera Michaela (31). On sám se může těšit ze stovek milionů korun.

Podnikavá je i jeho choť Květa. Je totiž majitelkou společnosti N. G. S. Production, která sdružuje věštkyně a kartářky vystupující v televizních pořadech. Také je jednatelkou firmy Botanic, která provozuje restaurace, a dokonce také společnicí v České genetické bance!

Malinův syn randí s Marešovou bejvalkou!

Do povědomí veřejnosti se dostal i Malinův syn Jakub (25). Druhým rokem se totiž po jeho boku objevuje modelka Gabriela Dvořáková (24), která proslula aférkou s tehdy ženatým moderátorem Leošem Marešem (36). Podle posledních informací už Dvořáková dokonce bydlí v luxusní vile Malinových.

Přečtěte si
rejpal3
16. 8. 2012 • 19:12

Kdepak, v Čechách se neutají nic - a je to venku, jen nevím, Hillary, jestli ty jsi Malinova manželka a ségra jeho milenka nebo naopak... Ale bejváček máte pěkný...

hillaarkaa
16. 8. 2012 • 18:10

že to utajíme....

guliver
16. 8. 2012 • 07:10

že to je ta kráva (Malinová) co má pod sebou většinu těch televizních čarodějů včetně borců jako Faix a pan Štěněněněněně

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.