Proč soud potrestal Rolins? Po tragické nehodě spáchala dalších pět přestupků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Proč soud potrestal Rolins? Po tragické nehodě spáchala dalších pět přestupků!

Dara Rolins nesmí tři roky řídit
Dara Rolins nesmí tři roky řídit (Aha! – Pavel Machan)

Po dvou letech průtahů a soudních sporů byla včera krátce po šestnácté hodině zpěvačka Dara Rolins (39) odsouzena za usmrcení Jindřicha Rotrekla (†63) z nedbalosti!

Ten zemřel na následky zranění způsobených při autonehodě se zpěvačkou, jíž soudkyně Daniela Reifová uložila trest v délce trvání 26 měsíců s odkladem na tři roky, po něž byla zároveň zbavena řidičského oprávnění. Zároveň musí pozůstalým vyplatit odškodné ve výši bezmála jednoho milionu korun.

Rozsudek už hvězda přijala bez emocí stejně jako vdova Olga a dcera Lenka. „Nebudu se k tomu nijak vyjadřovat, protože jsme si ponechali osmidenní lhůtu na rozmyšlenou a případné odvolání se proti rozsudku,“ řekla nám Rolins.

Ovšem během líčení o slzy nouze nebyla! Ve chvíli, kdy soudní lékař vypovídal o smrtelných zraněních Jindřicha Rotrekla, vdovu přemohly emoce a s pláčem, podpírána dcerou, na deset minut opustila soudní síň. Slzy do klína ronila ještě dvakrát a pozadu nezůstala ani Dara, kterou zase »rozštípal« velmi emotivní projev právníka pozůstalých Karla Frimla. Ten vylíčil průběh nehody a její následky tak barvitě, že od té chvíle muselo být Daře jasné, že bude odsouzena.

„Nejsem s výsledkem spokojen, protože to je velice smutný spor. A přitom to tak nemuselo být. Kdyby přistoupila na naši nabídku mimosoudní dohody, tak mohla řídit a nemusela mít záznam v trestním rejstříku. Platila by tak jako tak,“ zhodnotil soudní spor právník pozůstalých Karel Friml.

Rolins musí vyplatit vdově, oběma dcerám i vnučce po 240 tisících korun a vdově zároveň uhradit náklady na pohřeb ve výši 34 tisíc korun, celkem tedy 994 tisíc.

Proč Dara dostala tak vysoký trest?

Vzhledem k dosavadní trestní bezúhonnosti chtěla soudkyně Daře původně dát trest na spodní hranici. „Vyžádali jsme si ale její kartu řidiče a zjistili jsme, že po nehodě měla pět záznamů a nedodržela rychlost jízdy mimo obec ani v ní,“ vysvětlila Daniela Reifová, proč nakonec sáhla po přísnějším trestu.

Nečekaný výslech! aneb Jak právník Rotreklové rozebral Daru!

Při včerejším přelíčení podrobil právník pozůstalých po Jindřichu Rotreklovi (†63) Karel Friml zpěvačku Daru Rolins (39) dalšímu stresujícímu výslechu. Ten byl ale velice netradiční, neli zarážející. A skoro to vypadalo, že právník pochybuje o zpěvaččině inteligenci, když se jí ptal, zda nepotřebuje tlumočníka! „Nejsou snad Slováci hloupí?“ šokoval Friml, který prý chtěl tímto způsobem jen zabránit tomu, aby protistrana výpověď následně zpochybnila.

KF: Kde bydlíte?

DR: „Stále ještě v Šáreckém údolí.“

KF: Myslím trvalé bydliště.

DR: „To mám na Praze 8.“

KF: Rozumněla jste všemu, co tu bylo řečeno? Nepotřebujete tlumočníka?

DR: „Ne, nepotřebuji. Češtinu ovládám.“

KF: Mohu vám změřit ruku?

DR: „Pokud to potřebujete, tak samozřejmě ano.“

KF: Dávala jste před cestou svou dcerku čůrat?

DR: „To si nepamatuji. Zajistila jsem svou dceru tak, jak to dělá každá máma.“

KF: Máte psychiatra?

DR: „Ne, už ne.“

KF: Navštěvujete paní, která rozhání energii?

DR: „Možná jsem ji jednou navštívila, ale nyní k ní nechodím.“

KF: Večer před nehodou jste strávila na večírku v Karlových Varech, kde jste byla až do dvaceti minut po půlnoci. Kolik hodin jste spala?

DR: „Nepamatuji se. Ale můžete si to spočítat, když máte lepší informace než já samotná...“

Vdova Olga Rotreklová: Hlavně že nemůže řídit!

Dva roky musela vdova po Jindřichu Rotreklovi (†63) Olga čekat na zadostiučinění. Toho se jí včera dostalo, když byla zpěvačka Dara Rolins (39) odsouzena za zabití jejího muže z nedbalosti. „Jsem ráda, že to skončilo.“

Cítíte vzhledem k rozsudku zadostiučinění?

„Po tak dlouhé době určité zadostiučinění cítím. Ano.“

Spadl vám kámen ze srdce?

„Ne, já jsem to tušila od začátku.“

Jak jste proces prožívala? Během něj jste se rozplakala, bylo to pro vás jistě těžké...

„Když nějaký doktor povídá něco a ani nebyl u pitvy a povídá takové nechutné blbosti, tak to zabolí.“

Já jsem myslela, že vás vyvedlo z míry hlavně to, jak jste neustále musela sledovat simulaci toho, jak váš muž letěl vzduchem a dopadl na zem.

„Ne, to ne. Už jsem zvyklá, vím, jak se to stalo.“

Jste spokojená s výší trestu?

„Jsem ráda hlavně za to, že má zákaz řízení.“



Přečtěte si
haha
15. 8. 2012 • 15:05

nemějme o ní strach....ońa zas pojede truchlit na Bali

haha
15. 8. 2012 • 15:00

Dokonce i Dara.Jsou to celkem jednoduché počty.Nevěnovala se řízení (udala do výpovedi sama Dara),dávala dceři napít...myslím že by dcera nelekla, ani neuschla, kdyby zajela ke straně a teprve potom se jí věnovala.Jestliže mám hlavu do zatáčky, tak určitě nemohu sledovat provoz před autem.Vynecháme li sympatie a averze vůči oběma stranám ,tak zde skutečně nedbalost byla a zapříčinila smrt člověka.Kdyby Dara uznala vinu,přestala používat účelové lži,kterými se snažila udělat ze sebe oběť,mohlo být vše jinak.

macek220364
15. 8. 2012 • 13:05

"Obyčejný člověk by dostal za zabití trest několik let na tvrdo!!! ", to bych zpochybnila, ale hlavně by po něm NIKDO nechtěl milión!!a o to jde, už tu tvůj kámoš jirter blábolil o jiném případu, který byl nesrovnatelný s panem Rotreklem, zrovna tak jako je jedno zda-li je Rolincová romka či není...a ty fotky posílá právě pro takové závistivce jako jste Vy!

anezat
15. 8. 2012 • 09:24

Příště pište laskavě kratší příspěvky, nebude tam tolik hrubek!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.