Bára Štěpánová s manželem: Přijdou o luxusní dům? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bára Štěpánová s manželem: Přijdou o luxusní dům?

Bára Štěpánová s manželem Mírou Barabášem.
Bára Štěpánová s manželem Mírou Barabášem. (Aha! - Petr Novotný, Karel Kopáč, Martin Přibyl)

Bára Štěpánová (52) a její manžel Miroslav Barabáš (43) mohou přijít o milovaný domov v Zákolanech na Kladensku. Tedy spíše Barabáš, na něhož je dům napsaný, zatímco Štěpánová tady má jen trvalé bydliště. Od začátku srpna je totiž u jejich nemovitosti uveden tzv. zástavní věřitel. Jsou snad důvodem těchto právních tahanic o dům dluhy, které nedokážou splácet?

Podle odborníků současná situace kolem jejich domu nasvědčuje tomu, že se mohli dostat do finančních potíží. U honosné haciendy je totiž uvedena firma QI investiční společnost jako tzv. zástavní věřitel. Co to znamená? „Zástavní věřitel je ten, kdo přijal zástavu od zástavce na zajištění dluhu. Pokud by šlo třeba o pořízení nebo úpravy domu na hypotéku, či jiný úvěr od banky, bylo by tam uvedeno zástavní právo smluvní. Toto je, jak se zdá, vynucený stav,“ vysvětlil Aha! právník Pavel Pokorný.

Všechno tedy nasvědčuje tomu, že podnikatel Barabáš má vůči firmě QI investiční společnost dluhy, které nemůže rychle splatit. Proto musel »dát v plen« dům. Věřitel teď buď počká, než zástavce – tedy Miroslav Barabáš – peníze sežene a dluh uhradí. Nebo dům prodá a utržené peníze si ponechá. Barabáš i Štěpánová se odmítli k situaci vyjádřit. „Rozhodně se o tom s vámi nehodlám bavit,“ štěkla podrážděně do telefonu Bára alias Babeta Trefná, která má jednu z hlavních rolí v »Růžovce«, a zavěsila.

Žádná levná švanda

Měsíční provoz domu v anglickém stylu údajně přijde na 20 tisíc korun. Nákup nemovitosti a její rekonstrukce si vyžádaly částku kolem deseti milionů korun. Manžel Štěpánové je muzikant a podnikatel. Pokud má dluhy, mohou pocházet právě z jeho podnikatelské činnosti. Štěpánová se pak ráda obklopuje drahými věcmi. Že by právě přemíra luxusu mohla být na vině?

Nervózní herečka

Štěpánová je prý v poslední době hodně nervózní. A i podle kolegů ze seriálu Ordinace v růžové zahradě s ní není vše v pořádku. „Přijde mi, jako by ji něco trápilo, tížilo. Ona o soukromí moc nemluví, ale je teď zvláštní. Mají prý nějaké problémy,“ řekla Aha! členka natáčecího štábu. Pokud by manželé o dům opravdu přišli, byla by to obrovská rána pro oba – pro Barabáše jako pro majitele i pro Štěpánovou, která jejich společný domov miluje.



Přečtěte si
vungtao
14. 8. 2012 • 16:49

By to mohli dat, ale ona se chova jak nenažrana kráva, asi ani nikoho moc nezajímá

vungtao
14. 8. 2012 • 16:48

By to mohli dat, ale ona se chova jak nenažrana kráva, asi ani nikoho moc nezajímá

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.