Laďa Kerndl: Tato žena nám zachránila život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Laďa Kerndl: Tato žena nám zachránila život!

Manželé Kerndlovi se dnes už smějí a žijí aktivní život. Do hrobu se rozhodně ještě nechystají.
Manželé Kerndlovi se dnes už smějí a žijí aktivní život. Do hrobu se rozhodně ještě nechystají. (Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Přibyl)

Český Sinatra Ladislav Kerndl (67) a jeho manželka Milada (55) klidně mohou říkat, že se podruhé narodili. Oba po tuhém boji zvítězili nad chorobou, která straší ve snech snad každého z nás – rakovinou.

Manželé za svůj nynější aktivní a šťastný život vděčí nejen své vůli a vzájemné podpoře, ale hlavně lékařce Renatě Neumanové. „Tahle paní mi zachránila život!“ ukazoval ji Laďa Kerndl na čtvrteční veselce zpěváka Kamelotu Romana Horkého.

Laďa Kerndl (67): Dvakrát jsem viděl tunel s bílým světlem na konci...

„Jsem už starej, ale rozhodně se tak necítím,“ smál se zpěvák, který si před mnoha lety prošel peklem – bojoval s rakovinou krku. „Zhubl jsem přes třicet kilo, přestal jsem kouřit. Dvakrát už jsem viděl tunel s bílým světlem na konci,“ vzpomínal a dodal, že díky těmto zkušenostem nesnáší pohřby.

„Vždycky mě dojmou. Vlastně všechno mě dojímá,“ přiznal a ukázal prstem na sympatickou paní. „Díky Renatě jsem ale plný života a elánu jako zamlada. Dneska to tady ještě roztočím!“ juchal.

Milada Kerndlová (55): Manžel to zvládl, rozhodla jsem se bojovat také...

Méně už se ví, že s rakovinou (prsu) se musela popasovat i Kerndlova paní Milada. „Díky tomu, že jsem viděla, jak to manžel zvládl, i já jsem se tenkrát rozhodla bojovat,“ vzpomínala.

Protože vyhrála, dnes se hodně věnuje osvětě. „Je potřeba, aby se o rakovině mluvilo. Letos u nás na statku děláme s Renatou a Laďou již sedmý ročník semináře o rakovině prsu a máme opravdové úspěchy,“ chlubila se nadšeně.

Renata Neumanová: Dnes už jsme přátelé!

Primářka onkologie znojemské nemocnice Renata Neumanová zprvu měla ke Kerndlovým pouze profesionální vztah. „Když se Laďa vyléčil a pak se vrátil se svou ženou, začali jsme k sobě mít blíž. Pak se vyléčila Milada a já odjela do Kanady, kde se mi líbil koncept seminářů pro pacientky s rakovinou. Chtěla jsem to dělat i tady u nás a manželé Kerndlovi se toho chytli a já jsem ráda. Dnes už je náš vztah velmi přátelský,“ řekla deníku Aha!.



Přečtěte si
winterfreshka
13. 8. 2012 • 08:40

Koukám,ty už to asi nerozchodíš,napsal jen názor-neslučitelný s tvým-asi velká chyba žejo???

edadalis
12. 8. 2012 • 16:11

Jenom naprostý osel může psát takové reakce. Děkuji pana Kerndlovi za nádherné koncerty pro nás onkologicky nemocné pacienty.Salamandře i ty můžeš onemocnět...nezapomeň na to...

salamandr1
12. 8. 2012 • 13:43

salamandr1
12. 8. 2012 • 13:43

...to se neví méně, o tom už stihl před lety "Laďa" informovat všechna média !!!!

salamandr1
12. 8. 2012 • 13:42

Poděkovat se dá snad jinak, než prostřednictvím bulváru. Po rodince rádoby "Sinatry" peš neštěkne, tak se asi potřeboval připomenout, v tom to bude.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.