Zdeněk Pohlreich v protialkoholní léčebně! Kuchaři Jirkovi zachránil život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zdeněk Pohlreich v protialkoholní léčebně! Kuchaři Jirkovi zachránil život!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich (Aha! – Marek Pátek, TV Prima, Nemocnice Svitavy)

Zoufalství, beznaděj a hluboká deprese. Přesně takové pocity zaplavily jindy drsného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha (55), když se v březnu ocitl za zdmi protialkoholní léčebny ve Svitavách. „Alkoholismus je v gastronomii téměř nemoc z povolání,“ tvrdí Pohlreich, který doufá, že se tam již nebude muset vrátit.

Jeho kroky vedly do léčebny za kuchařem Jirkou (35), kterému díky natáčení dalších dílů »Ano, šéfe!« pomohl zbavit se závislosti. Zbídačený kuchtík svůj alkoholismus před okolím tajil, ale Pohlreich ho ihned prokoukl a vzal si ho stranou. „Řekl mi, že si musíme promluvit o mém problému s pitím,“ krčí rameny Jirka, který třetí natáčecí den nastoupil do protialkoholní léčebny, kam ho přišel Pohlreich podpořit.

„My jsme za tím klukem byli a on říkal, že třeba prvních pět dní byl v totálním absťáku. Upřímně řečeno, nechtějte po mně, abych vám řekl, jaký to bylo. To je maximální deprese! Tam vlezete a spadne na vás všechna vaše bolest a trable, co byly celou dobu schovaný,“ oklepával se z děsivého zážitku Pohlreich.

Jak probíhá léčba?

Ochlasta s ní musí souhlasit, trvá 3 až 6 měsíců.

Nejprve se nastupuje na detox, kde si tělo musí zvyknout, že alkohol nedostane. Pacient přijde o peníze a doklady.

V průběhu prvního měsíce je zákaz návštěv.

Na vycházku se smí až po 8 týdnech pobytu.

Po celou dobu je v léčebně zakázaný sex



Přečtěte si
patricei
30. 5. 2013 • 09:47

Jak léčba probíhá - "ochlasta" musí souhlasit - nemusí, může mu být léčba nařízena. Zákaz sexu? - to je pěkná hovadina, a že nemá měsíc návštěvy? No, možná měl Jirka smůlu, ale všude to tak 100% není, milý autore/autorko -niku- ty už taky přestaň lemtat a běž si taky někam lehnout

jajas
6. 8. 2012 • 14:13

Zdéňo, Zdéňo, ty vole, se podívej kam jsi to úspěšně dotáhl!! Nejvíce mne na to štve, že ve svých letech a se svou praxí, máš toto již srovnané! Ale ty ne, vole... Tak trp!

hillaarkaa
6. 8. 2012 • 08:29

Zachraňuje životy (podruhé)

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.