Deníček Pavly Truxové: Jak jsem porazila obezitu (8) - 50 kilo dole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Deníček Pavly Truxové: Jak jsem porazila obezitu (8) - 50 kilo dole!

Pavla Truxová je dnes k nepoznání
Pavla Truxová je dnes k nepoznání (koláž Ahaonline.cz)

Zaujal vás příběh Pavly Truxové, která navzdory neúspěchu v pořadu Jste to, co jíte našla odvahu změnit kompletně svůj život? Na Ahaonline.cz si můžete na pokračování přečíst její deníček začínající 1. dubna 2011, kdy její váha dosáhla závratných 197,5 kilogramu. Dnes už je Pavla díky dodržování přísného režimu o více než 80 kilo lehčí… a ráda by se dostala až na třetinu své původní váhy!

V září si Pavla stoupla na váhu a zjistila, že je lehčí o více než 50 kilo. S chutí se pustila do dalšího hubnutí a s napětím sledovala svou váhu.

Kapitola 6 (září 2011/145,2 kg)

Syn se vrátil krásně opálený z prázdnin, plný prázdninových vzpomínek a zážitků z letní brigády. Začal nový školní rok. Počasí bylo stále teplé a letní. Měla jsem na září ve svém rozvrhu rozepsané i návštěvy na preventivní prohlídky k paní zubařce a gynekoložce.

Svůj pohybový i stravovací režim jsem přesně dodržovala.Velmi zodpovědně jsem si uvědomovala, že musím vydržet, vše přesně dodržovat, nenechat se ničím a nikým vyvést s míry, nenechat se vykolejit. Vím, že čím déle vydržím a mé tělo si zvykne na tento nový režim, budu se více vzdalovat od toho začarovaného kruhu, ve kterém jsem byla léta uvězněna.

V půlce září mi začala měsíční série lymfomasáží na Bulovce. Po hodina lymfomasáží na přístroji následovala lymfomasáž ruční a následné zabandážování nízkotažnými obinadly nohou až ke kolenům.¨Tato terapie masáží je velmi příjemná a hlavně přináší velkou úlevu od otoků a bolestí s tím spojených. Lymfa v těle začne lépe pracovat a tělo se očistí od všech možných škodlivin.

Září pomalu končilo, 30.9. ráno jsme stoupla na váhu a hořela jsem nedočkavostí, jaképak číslo se mi ukáže. Zavřela jsem a nahá stoupla na váhu. Otevřela je a zírala na číslo 145,2kg. Jupííí, hurááá… mám tedy celkem dole 52,3kg. Je to pro mě adrenalin, motor, touha jít dál a odhodit další a další kila.

Pavla Truxová

 

Na Ahaonline.cz najdete vedle Deníčku Pavly Truxové i videoblog s jejími recepty na zdravá a výživná jídla. Na novou várku receptů z její  kuchyně si ale čtenáři budou muset počkat. Pavla totiž momentálně prožívá těžké období, přišla o svou milovanou foxteriérku Orku.

 

 



Autor:  Adam Chromý

Přečtěte si
kobra43
25. 8. 2012 • 08:07

Kdybych neměl svoji kočičku,která mi mňouká a přede,tak bych bez váhání šel

hillaarkaa
24. 8. 2012 • 07:59

Proč jsi do ní nešel,kočičáku?? Zamňoukala by ti a zapředla

kobra43
23. 8. 2012 • 14:33

..a o to tady jde,ne?Já ji viděl naživo,aniž by věděla.Je z ní pořádná kočka,fakt že jo.Je vidět,že hodně cvičí a sportuje.

magdalenka39
21. 8. 2012 • 12:26

Obezita sama o sobě je velmi závažné onemocnění.Obezita, ať už z přejídání,nebo z nemoci v obou případech je za tím nějaký problém.Obezita,alkoholismus,kouření,drogy...je v jiné formě tentýž problém = začarovaný kruh,ze kterého fakt není jednoduché se dostat.Je to téma na delší debatu.Není v mém zájmu se tady hádat s lidmi,ani vnucovat své názory,jen píši podle svých zkušenností s lidmi,kteří obdobným problémům čelí.Pavlu sice osobně neznám,ale pokud si pečlivě přečtete díly deníku,na netu najdete i video Návraty,možná pochopíte,že její vznik obezity nebyl až zas tak úpně 100% z přejídání.Samozřejmě přejídání tam bylo,ale důvod přejídání tzv.zaobalování se,je reakce na nelehké životní situace.V jejím případě (nelehké dětství,rozvod,povodně-přišla o vše,úmrtí rodičů,prasečí chřipka,další rozvod...).

nyxx
21. 8. 2012 • 10:14

Lidé,kteří nejsou jsou otylí z přejídání,to je tak zanedbatelné množství,že nemá cenu se o tom vůbec zmiňovat.Ale samozřejmě tvrdí,že jsou tlustí,protože jsou nemocní. Kdyby jich bylo deset procent,tak je to moc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.