Komunistický premiér Lubomír Štrougal: Pořídil si nový bejvák! Luxusní byt za miliony Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Komunistický premiér Lubomír Štrougal: Pořídil si nový bejvák! Luxusní byt za miliony Kč!

Štrougalovi táhne na devadesát. Je ale pořád vitální, a jak vidno, také bohatý.
Štrougalovi táhne na devadesát. Je ale pořád vitální, a jak vidno, také bohatý. (Aha! – Martin Pekárek, ČTK, ara)

Bývalý premiér v dobách nejtužší normalizace Lubomír Štrougal (87) žije v posledních letech v ústraní a sem tam vydá knihu o své politické historii. Ačkoliv by to vypadalo, že si dopřává klidné stáří s tradičně nízkým důchodem, není jako ostatní senioři. I proto, že si loni pořídil nový byt za miliony korun!

Byt na pražském Proseku je psaný na Štrougalovu druhou manželku Miloslavu (70). Dvoupokojový byt v tomto domě pořídíte za zhruba 3 miliony korun a Štrougalovi se tam přestěhovali loni v zimě. Aha! se ale nepodařilo manžele kontaktovat a zjistit, kde dva senioři sehnali peníze na tak dobré bydlo. Nevypadá to, že by prodali jiné majetky...

I další rodinné »kousky« ze sbírky nemovitostí, které jsou ze záhadných důvodů psány na Miloslavu, nikoliv ve formě společného jmění manželů, jim totiž zůstaly. Mají ještě byt v cihlovém domě v pražských Vokovicích, které patří mezi ty luxusnější lokality v hlavním městě.

Navíc je Štrougalům k dispozici ještě místo, které je jim druhým domovem: statek Na Kobyle u Jizerky na Liberecku. Pravda, statku někdejší mocnář říká skromně »chata« a tráví v něm letní měsíce. Ani ne kilometr od této nemovitosti má přitom chatu i nejbohatší Čech Petr Kellner.

Jedno se ale změnilo: ani důchodce formátu Štrougala si už totiž nedovolí to, co v minulosti, kdy coby premiér na svoji druhou chatu létal vrtulníkem. I když v rozhovoru pro Týden tvrdil, že to bylo vždy cestou z pracovní akce. „Přistáli (u mojí chaty, pozn. red.) a pak letěli beze mě dál do Prahy. Takže to není jako dnes, když si poslanci létají z Ostravy. To byla normální úřední cesta,“ hájil se.



Přečtěte si
alixie
1. 12. 2012 • 17:29

Měli na to 40 let a republiku nestačili ani rozkrást ani astronomicky zadlužit milionama. Ach jo.

henes
20. 10. 2012 • 14:20

Ne a ne chcípnou.t,kurňa to je ale zpravedlnost.....

rodogon86
23. 7. 2012 • 00:59

Psal o tobě co? Ale neboj, ono se to neztratí a pak sám skončíš kde bude třeba, na rozdíl od pana inženýra, který má své čestné místo v dějinách jednou pro vždy jistý ... jako kvalitní ekonom, na rozdíl od dnešních "chemiků!.

jity
17. 7. 2012 • 19:25

kde má jachty, vily s bazénem, rezidence u moře, osobní letadlo, konto ve Švýcarech. Kam se hrabe na dnešní kmotry.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.