Deníček Pavly Truxové: Jak jsem porazila obezitu (6) - Lehčí o 42 kilo i o prstýnek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Deníček Pavly Truxové: Jak jsem porazila obezitu (6) - Lehčí o 42 kilo i o prstýnek!

Pavla Truxová je dnes k nepoznání
Pavla Truxová je dnes k nepoznání (koláž Ahaonline.cz)

Zaujal vás příběh Pavly Truxové, která navzdory neúspěchu v pořadu Jste to, co jíte našla odvahu změnit kompletně svůj život? Na Ahaonline.cz si můžete na pokračování přečíst její deníček začínající 1. dubna 2011, kdy její váha dosáhla závratných 197,5 kilogramu. Dnes už je Pavla díky dodržování přísného režimu o více než 80 kilo lehčí… a ráda by se dostala až na třetinu své původní váhy!

Po zdravotních potížích se pavla vrátila ke klasickému dennímu režimu. O prázdninách zůstala sama bez syna a měla tak čas přemýšlet o své budoucnosti. Během hubnutí se odhodlala k zásadnímu kroku...

Kapitola 4 (červenec 2011/152,3 kg)

Venku vše kvetlo, zelenalo se a všichni z mého okolí odjížděli na dovolené. Léto bylo v plném proudu, dětem začaly tolik očekávané prázdniny. I můj syn David odjel na celé prázdniny ke svému otci, kde měl domluvenou brigádu. Já zůstala v bytě sama, jen s mou foxteriérkou Orkou. Je to má opravdová kámoška, nikdy mě neodmítla a vždy po mém boku dělala spolehlivou společnici, prožila se mnou už hodně hořkých chvil, jako byly povodně v roce 2002, první rozvod i smrt obou mých rodičů.

Pomalu jsem se dostávala z těžkého zánětu průdušek, díky kterému jsem stále měla omezenou pohybovou aktivitu. Jídelníček jsem však dodržovala přesně jak mám. Přijala jsem nabídku od mých velmi dobrých známých (jsou takovými mými druhými rodiči), cjtěli, abych k nim přijela.Zbalila jsem pár nejnutnějších věcí a vyrazila spolu s Orkou směr Nové Město nad Metují. Bylo mi těžce u srdíčka, ale hřálo mě to, že jsem o 41kg lehčí. Hnala mě ohromná touha shodit další kila.

Odsunula jsem vdál myšlenky na interní domácí změny a události, které se odehrály v posledních dnech. Za žádnou cenu jsem nechtěla docílit toho, že bych se zastavila v pokračující změně životního stylu, na kterou si mé tělo zvykalo. A už vůbec jsem nechtěla, aby se stalo to, že bych začala nabírat kila zpět.

U známých jsem našla pohodu, klid a zázemí, nebyla jsem sama.Tři dny, které jsem u nich byla, jsem dodržovala přesný svůj jídelníček a pomalu jsem začala svou pohybovou aktivitu po průduškové nemoci.Procházky v tak krásné přírodě, jaká je v okolí Nového Města nad Metují, jsou lékem na tělo i na duši.

Po návratu domů do prázdného bytu jsem se zaměřila hlavně na sebe. Plně jsem se soustředila na stravu a pohybovou aktivitu, opět jsem začala chodit pravidelně plavat. Měla jsem vlastně celé dva měsíce, kdy jsem byla sama bez syna. Zvykala si na nový životní styl, učila jsem se žít v pomalu měnícím se těle.

Bylo 31. července a já ráno stoupla na váhu, která mi ukázala 152,3 kg. Byla jsem celkem o 45,2kg lehčí.Ten den se ve mně ještě něco zlomilo, vydala jsem se do jednoho zlatnictví v centru města a prodala něco, čeho jsem si strašně vážila, byl to snubní prstýnek.Ten den jsem se v duchu rozloučila nenávratně se svými 45,2kg i s prstýnkem, o němž jsem si myslela, že jej budu nosit navždy.

Pavla Truxová

 

Na Ahaonline.cz najdete vedle Deníčku Pavly Truxové i videoblog s jejími recepty na zdravá a výživná jídla. Na novou várku receptů z její  kuchyně si ale čtenáři budou muset počkat. Pavla totiž momentálně prožívá těžké období, přišla o svou milovanou foxteriérku Orku.

 

 



Autor:  Adam Chromý

Přečtěte si
magdalenka39
19. 7. 2012 • 05:58

hillarko,jsi opravdu ubohá nicka,škoda slov,zamindrákovajdo.Tvým slovníkem ti nikdo nesahá ani po kotníky a sahat ani nechce.Pokud šeptáš chlapům do oušek taková slůvka,která píšeš i zde,tedy pokud o tebe vůbec kdo kdy stál....

hillaarkaa
17. 7. 2012 • 18:49

Na tebe smradlavko a tvé "všechny" hážu velký sranec,na chleba mi nedáte a nesaháte po kotníky,holoto

magdalenka39
17. 7. 2012 • 07:47

Hillarko ty B L B K O jedna, táhni už ke všem čertům.Všichni to tu ví,že jsi hlupačka,nemusíš to dnes a denně potvrzovat svými komentáři.

hillaarkaa
16. 7. 2012 • 18:07

Jakou rasu???Tu s dlouhým jazykem i chvostem???

magdalenka39
16. 7. 2012 • 15:13

je mi to moc líto, že jsi přišla o svou milovanou foxteriérku Orku.Jen ti,kteří mají pejska,pochopí,jak moc to bolí.Jak píšeš,Orka ti byla velkou oporou a nenahraditelnou přítelkyní.Drž se!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.