Natáčení Babovřesků se chýlí ke konci: Smrt na place! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Natáčení Babovřesků se chýlí ke konci: Smrt na place!

U převozu mrtvoly musela zasahovat policie.
U převozu mrtvoly musela zasahovat policie. (Aha! – Dalibor Puchta)

Nejenom svatba, ale bohužel i smrt patří k životu. Přesvědčil se o tom štáb komedie Babovřesky, jejíž natáčení v jižních Čechách spěje ke svému konci. Na place režiséra Zdeňka Trošky (56) zasahovala policie i pohřební služba. Co se vlastně stalo?

Dva černí havrani s rakví, pohřební vůz, policie na místě, která dohlížela na to, aby tělo naložili a odvezli. Vyděšení lidé z okolí. „Někdo jim tam umřel. Teď tam jeli policajti a za nimi pohřební služba. To asi bude z toho vedra,“ prozradil Aha! obavy jeden z obyvatel Hluboké nad Vltavou, kde Troška natáčí jedny z posledních záběrů své nové komedie.

Režisér nejprve mlčel, pak ale přiznal pravdu. „Je to tak, pohřebáci tu skutečně byli, i policie. Zemřela paní Trůda,“ uvedl Troška. Vše naštěstí bylo jen jako a bylo to součástí filmu.

„Natáčeli jsme paradoxně skoro na konci filmu úvodní scénu, kdy stará Trůda (Anna Vejvodová, která hrála v Kameňácích sexuchtivou starou Kropáčkovou, pozn. red.) zemře a objeví ji tam jedna z místních drben. Pak přijedou pohřebáci a odvezou tělo. Potom se hledá dědictví a tak dále,“ dodal režisér.

Ve třicetistupňovém vedru bylo po několikátém opakování záběrů vedro všem. I těm, kteří jsou na práci v černém zvyklí. Pohřební služba byla opravdová, policejní auto taky. Jen v rolích policistů byli dva členové štábu. „I když tam máme tuhle scénu, bude to všechno velká legrace a diváci se opravdu mají na co těšit,“ slibuje režisér, kterého v létě čeká další práce ve střižně, tak, aby 14. února 2013 mohla být premiéra.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.