Legenda Jaroslava Adamová těsně před smrtí natočila film: Hereččin poslední úsměv... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Legenda Jaroslava Adamová těsně před smrtí natočila film: Hereččin poslední úsměv...

Adamová byla velká odpůrkyně komunistů. Možná proto roli ženy, kterou připravili o majetek, přijala.
Adamová byla velká odpůrkyně komunistů. Možná proto roli ženy, kterou připravili o majetek, přijala. (Aha! – Marek Pátek, Bontonfilm, Falcon, ara)

Teprve na pondělním pohřbu herečky Jaroslavy Adamové (†87) vyšlo najevo, že několik týdnů před smrtí dotočila svůj poslední film, který bude mít teprve premiéru. Režisér David Ondříček (43) dal Adamové malou roli v detektivním příběhu Ve stínu. Herečka ji přijala! Navzdory tomu, že měla velké bolesti, odvedla před kamerou profesionální výkon.

Adamová se po zlomenině krčku a následné totální endoprotéze, kterou prodělala v roce 2010, stáhla do ústraní. Nechtěla, aby někdo viděl, že špatně chodí a trpí bolestmi.

Odmítala veškeré pracovní nabídky, nechtěla natáčet ani pokračování filmu Líbáš jako bůh nazvané Líbáš jako ďábel, v němž měla opět ztvárnit babičku Alžbětu. Režiséra Davida Ondříčka – i přes svůj velmi špatný zdravotní stav – jako jediného neodmítla.

„Zahrála si starší paní, které komunistický režim zabral dům. Bylo mým snem, aby ve snímku vystupovala. Roli ztvárnila profesionálně,“ řekl Ondříček s tím, že film odehrávající se v Československu v době měnové reformy v 50. letech, bude mít premiéru 13. září.

Podle informací Aha! přivezli Adamovou na natáčení scény, v níž hraje, na vozíku. V té době už velmi špatně chodila a sotva se držela na nohou. „Mám se zaplať pánbůh špatně,“ prohlašovala tehdy na každém kroku s humorem sobě vlastním.

V následujících týdnech a měsících se pak hereččin stav natolik zhoršoval, že ji synové umístili do léčebny dlouhodobě nemocných v Praze 6. Tam v sobotu 16. června zemřela.



Přečtěte si
hillaarkaa
2. 7. 2012 • 13:04

A čoudím pořádně a schutí,ale tak dlouho tu strašit zas nechci

setug
1. 7. 2012 • 16:04

náruživou kuřačkou,zemřela v 87 letech. Můj otec taktéž náruživý kuřák zemřel v 89 letech.Nakonec se zjistí, že kouření prospívá zdraví.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.