Dcera Klausova kancléře Magdaléna: Basa za smrt kamarádky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dcera Klausova kancléře Magdaléna: Basa za smrt kamarádky!

Magdaléna Weiglová s otcem (vpravo).
Magdaléna Weiglová s otcem (vpravo). (Mediafax.cz)

Za tragickou autonehodu rok za mřížemi! Tak zněl včerejší verdikt soudu, na který čekala Magdaléna Weiglová (19), dcera kancléře prezidenta Václava Klause. Při loňské havárii, za niž nese vinu, totiž zemřela její kamarádka Míša (†17). Weiglové původně hrozilo až šest let.

K neštěstí došlo minulý rok v červenci mezi Lázněmi Toušeň a obcí Zápy nedaleko Prahy. Tři děvčata – ve Weiglově fordu seděla ještě dcera moderátorky Violy Ottové Johana (18) – se vracela z brandýského gymnázia. Magdaléna ale na přehledné okresce nezvládla zatáčku, najela na krajnici, poté do příkopu a nakonec nabourala do stromu.

Podle své výpovědi se vyhýbala autu, které se proti nim vyřítilo ze zatáčky. Míša zemřela v nemocnici, Johana má dodnes zjizvenou nohu. Magda měla jen zraněnou ruku, ale několik měsíců byla v péči psychologů.

„Je mi to moc líto, všichni bychom si nyní přáli vrátit čas,“ pronesla s pláčem v soudní síni. Na chodbě se pak v slzách zhroutila do otcova náručí.  Kromě ročního vězení má jeho dcera šest let zakázáno řídit auto.

Vyjádření rodiny Weiglovy

„Jsme zaskočeni a šokováni nepodmíněným rozsudkem 1 roku vězení vyneseným nad naší dcerou. V době nehody jí bylo 18 let a tři měsíce. Smrt jedné spolužačky a těžké zranění druhé je již tak pro ni těžkým traumatem, které si ponese po celý život.“

Přečtěte si
charlie
3. 7. 2012 • 22:57

On jí to tatínek u Všeználka zařídí,aby z toho vybruslila. Pobouření její rodiny nad odsouzením je výsměch rodičům zemřelé kamarádky.To že jí bylo málo přes 18 let nic neomlouvá,naopak zakládá zodpovědnost za její činy.Stačilo sundat nohu z plynu,aby nejela 70-80 km/hod,jak změřili při vyšetřování.To že neporušila žádné dopravní předpisy je možná pravda, ale krutým způsobem porušila morální zásady. Zabila jiného člověka...!!!

haha
29. 6. 2012 • 09:49

celej rok? a trauma má berunka? tak at si to vymnění s tou kámoškou kterou zabila,byť neúmyslně.Asi by jí mělo docvaknout,že za ně měla jako řidič zodpovědnost

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.