Dagmar Havlová po ztrátě milované Almy: Pořídí si nového pejska!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dagmar Havlová po ztrátě milované Almy: Pořídí si nového pejska!?

 (Aha! – Marek Pátek, David Kundrát)

Toho smutku už bylo na herečku Dagmar Havlovou (59) za poslední půlrok až moc. Pochovala manžela Václava Havla (†75), milovanou dvouletou fenku Almu, a ještě stála u rakve národem milované herečky Jaroslavy Adamové (†87). Není proto divu, že se začala chovat velmi spontánně a krátce po pondělním pohřbu se přímo na ulici v centru Prahy začala mazlit se dvěma cizími pejsky.

Už to, že se Havlová nebojí chodit po městě, a ještě bez slunečních brýlí, je posun. Snaží se být mezi lidmi, chodit do obchodů a sem tam si něčím udělá radost. Když v pondělí odpoledne odcházela uplakaná z Divadla ABC, kde stála čestnou stráž vedle rakve herečky Jaroslavy Adamové, a mířila ke svému autu, zastavila se u pokuřujícího mladíka, který venčil dva pejsky.

Havlová se samozřejmě dovolila, jestli si je může pohladit, a mladík s tím neměl problém. Sám byl šokovaný, že vidí známou herečku a bývalou první dámu. A byl velmi mile překvapen, jakou radost jí pohlazení pejsků udělalo.

Poslední pes Havlové, fenka německého boxera Alma podlehla letos v únoru rakovině lymfatických uzlin. A to jen dva měsíce poté, co zemřel Václav Havel. Mazlení Dagmar s pejsky přímo na ulici tedy velmi nasvědčuje tomu, že si bude chtít co nevidět pořídit nového čtyřnohého mazlíčka.

Už i kvůli své mamince Markétě Veškrnové (87), o kterou se doma stará. Když bude Havlová na cestách nebo pracovně vytížená, nebude její milovaná maminka tolik sama.



Autor:  Luboš Procházka

Přečtěte si
liwa
28. 6. 2012 • 10:04

To se může stát pouze Vlastě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.