Vášně slavných: Kdo sbírá netopýry, kostry, nebo brouky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vášně slavných: Kdo sbírá netopýry, kostry, nebo brouky?

Claudia Schiffer
Claudia Schiffer (Profimedia.cz, ara)

Kdekdo z nás něco sbírá nebo alespoň chvíli sbíral. Ať už poštovní známky, pohlednice, fotky slavných, kamínky nebo šišky. Jistě, jsou to zbytečnosti, ale poručte vášni a atavistickému nutkání shromažďovat a vlastnit. Co ale sbírají celebrity světového formátu? U některých vás asi koníček nepřekvapí, jiní se ovšem jistě postarají o pořádný šok!

Claudia Schiffer (42) - Německá topmodelka Claudia Schiffer je jednou z nejkrásnějších žen na světě. Co by takovou dámu mohlo zajímat? Sbírka kabelek a střevíčků je povinností, jenže… Claudia má vášeň i pro hmyz! Sbírá brouky, pavouky, a všelijaké další breberky! I její nejnovější řada úpletového oblečení je inspirována pavučinami! Samozřejmě vlastní i regál insekticidů (přípravků na hubení hmyzu). To když se sbírka rozuteče...

Angelina Jolie (36) - Tohle asi nikoho nepřekvapí. Americká herečka Angelina Jolie je často k vidění v roli akční hrdinky. V rukou se jí střídají pistole různých kalibrů, doma má však početnou sbírku nožů! Sbírat je začala ve 12 letech, kdy od matky dostala první. Bůhví proč v  ní obyčejná škrabka na brambory zažehla vášeň pro rybičky a kinžály.

Tom Hanks (55) - Americký herec Tom Hanks se nejspíš odmítá smířit s dnešní dobou elektroniky a automatizace. Jak jinak si vysvětlit, že má doma rozsáhlou sbírku plně funkčních ručních psacích strojů? Kdysi jej prý nic neuspalo spolehlivěji, než když sekretářka ťukala do stroje a nesmyslně přepisovala články z novin. Důležité bylo, že Forrest Gump v tomto kancelářském staccatu usnul jako miminko...

Brad Pitt (48) - Hollywoodský herec Brad Pitt vlastní se snoubenkou Angelinou Jolie (36) francouzský zámek Miraval s rozsáhlou zahradou. Ideální místo pro jeho početnou sbírku kovových soch a plastik! (A samozřejmě dětí… Umíte si představit, jak mezi cennými artefakty kopou do mičudy?)

Rod Stewart (67) - Modely vláčků zdaleka nejsou výsadou malých chlapců. A už vůbec ne ukazatelem infantility. Britský zpěvák Rod Stewart je sbírá i v pokročilém věku a v hlavě to má stále v pořádku. Zlé jazyky tvrdí, že má i sbírku barev na vlasy a cisternu vlasového tužidla na zahradě, ale to zpěvák nepotvrdil. A vlastně ani nepopřel...

Quentin Tarantino (49) - Oblíbený a potrhlý americký režisér Quentin Tarantino má velmi specifického koníčka. Sbírá deskové hry s filmovou a seriálovou tématikou. V minulosti shromažďoval i krabice na obědy z dávných dob, ale prý mu připadaly moc drahé. Založil si také bírku samurjaských mečů od Hanzó Hattori, ale když se to Hattori dozvěděl, rozběsnil se a nechal je zmizet. Quentin prý není samuraj, a tudíž nemá na podobného koníčka nárok. Beztak by si usekl prst.

Nicole Kidman (45) - Když australská oscarová herečka Nicole Kidman (Hodiny) zrovna nenatáčí, hraje počítačové hry. Kromě nich sbírá ovšem také staré židovské mince. Minule jimi chtěla zaplatit. Bohužel ji to napadlo v Maroku. Dodnes se nemůže upamatovat, proč strávila týden v nemocnici.

Reese Witherspoon (35) - Co asi tak může sbírat herečka, kterou proslavila role »pravé blondýny«? Lodičky? Šminky? Kdepak, její zvláštní zálibou je starožitné prádlo! Vyhledává zejména kusy s komplikovanými krajkovými vzory. Podle sousedů-šmíráků si je do omrzení navléká a chodí v noci po domě.

Kiefer Sutherland (55) - Britský filmový drsňák Kiefer Sutherland asi těžko bude sbírat háčkované dečky. Má doma ale celou řadu hodnotných kytar prestižní značky Gibson. Sám na ně občas hraje, za profíka se ovšem nepovažuje. Jisté je, že Kieferův pes, když páníček hraje, nezřízeně pije gin.

Johnny Depp (49) - Americký herec Johnny Depp je králem všech sběratelů. Skupuje všechny předměty, které patřily spisovateli Jacku Kerouakovi – rukopisy, oblečení i zavazadla. Dále ovšem vlastní například sbírku designového nábytku, obrázků klaunů, holubích a netopýřích koster i brouků.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.