Gabriela Vránová: Návrat k Chalupářům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Gabriela Vránová: Návrat k Chalupářům!

Vránová se vypraví ve stopách seriálu Chalupáři
Vránová se vypraví ve stopách seriálu Chalupáři (Aha! – A. Malachovský)

Není léto, aby v televizi neběžel kultovní seriál Chalupáři. Na seriál se ráda podívá i jedna z jeho hvězd, herečka Gabriela Vránová (72), která ztvárnila Aničku Čihákovou – manželku řidiče autobusu a sukničkáře Vladimíra Menšíka (†58). Jak přiznala v rozhovoru pro magazín Aha! TV, stále se nebyla podívat ve Višňové (v seriálu se vesnice jmenuje Třešňová), kde se v roce 1975 seriál natáčel. Teď v létě to prý napraví.

Paní Vránová, budete sledovat reprízu Chalupářů?

„Ano, ráda se podívám na některé díly. Na to natáčení nelze zapomenout. To je tak živé…“

Máte doma seriál natočený?

„Mám, ale sama sobě si ho nepouštím. Jo, když poběží v televizi, tak si ho v rámci posezení pustím.“

Pořád vás ještě lidé kvůli Chalupářům zastavují na ulici?

„Neustále! Zrovna minulý týden jsem kupovala u nás ve Strašnicích sudové víno, přišel tam jeden pán, poplácal mě a řekl: »Kdybych měl klobouk, tak ho před vámi smeknu.« Myslela jsem, že to říká tak obecně. A on: »Za to, jak jste se vzbouřila proti Menšíkovi, co vám hrál manžela v Chalupářích.« (směje se)

Prý vám také lidé často kvůli Chalupářům volají do vaší rozhlasové talk show, je to pravda?

„Musím se vám přiznat, že jak teď dělám to Noční Mikrofórum na Českém rozhlase 2 – Praha, tak mě už několikrát lidé napsali nebo zavolali. Třeba jeden pán říkal: »Víte, s čím já usínám? S dílem Romeo z autobusu, tam jste taková…« (směje se)

A teď upřímně. Před časem jste říkala, že jste od natáčení Chalupářů v roce 1975 nebyla ve Višňové alias Třešňové, kde jste na seriálu pracovali. Už jste to napravila?

„Je to na pováženou, že to říkám, ale nebyla jsem tam! Dělala jsem mnoho jiných a krásných věcí, jezdím přednášet poezii kdoví kde, byla jsem v poslední době v Milevsku, v Brně, v Bratislavě, ale do Višňové jsem se ještě nepodívala. Ale je to dobrý nápad, mohli bychom tam s manželem zajet, až nepojedeme na chalupu, abych vzdala hold svému mládí…“ (směje se)

Před lety jste hrála v řadě seriálů, v těch novějších, jako je Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě, se ale neobjevujete. Nelákali vás do některého?

„Dostala jsem jednu nabídku, ale tu jsem odmítla, protože jsem nevěděla, jestli bych chtěla hrát v sitcomu. Kdyby to byl nějaký pěkný seriál, tak bych neodmítla.“

Blíží se léto. Těšíte se na prázdniny?

„Moc, zvláště na neděli 1. července, kdy ČT2 odvysílá v poledne film Království poezie. To je tak výjimečná záležitost… Je to film, který jsem natočila předloni. Je o poezii, která mě provázela celý život. Byla bych šťastná, kdyby lidé dali přednost poezii před politikou, protože ten film, který režíroval můj syn Ondřej Kepka, poběží proti debatě pana Moravce.“

Přibližte, na co se mohou diváci v Království poezie těšit?

„Třeba na Viktora Preisse, který zpívá Nerudu a chodí se mnou po Petříně. Nebo na Luďka Munzara, který přijde na návštěvu za mnou domů a mluví o Hrubínovi.“

 

Přečtěte si
trhan11
1. 7. 2012 • 15:05

Gabriela Vránová je stará škatule. Ta už by měla zalézt. Už ji nikde nechtějí tak jí vzal na milost Topfer. Ale To bude pohroma pro Vinohradské divadlo.Ona není a nikdy nebyla dobrou herečkou.

nyxx
25. 6. 2012 • 19:31

A co dělat,když je člověk doma večer sám? Asi si radši číst,co?

verona010
25. 6. 2012 • 12:29

a za co? Že jste chtěla po Jiřince aby Vám zařídila vyznamenání a on usoudila že si ho nezasloužíte? Za co také?Nejste a nikdy jste nebyla dobrá herečka. Jste jen kňora. Už jako mladá jste vypadala jako bezzubá bába.

monza
25. 6. 2012 • 11:24

Je jisté řešení situace--v "hlavním vysílacím čase",se věnovat příjemnější činnosti než sledování do zblbnutí stokrát omletých seriálů,např.přiměřeně vášnivému sexu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.