Rodný dům slavného herce Otty Šimánka alias pana Tau: NA PRODEJ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rodný dům slavného herce Otty Šimánka alias pana Tau: NA PRODEJ!

Tato malebná chaloupka, kde žil pan Tau, je na prodej.
Tato malebná chaloupka, kde žil pan Tau, je na prodej. (Profimedia.cz, ara)

Rodný dům herce Otto Šimánka (†67) je na prodej! Jde o velmi lukrativní a zároveň romantickou nemovitost ve Stájištích u Třešťě na Vysočině. Dům, kde slavný pan Tau prožil dětství a kam jezdil odpočívat i v dospělosti, stojí 850 tisíc korun a nabízí jej jedna realitní kancelář.

Dům je obyvatelný celoročně, lze tu bydlet ale i natrvalo, náleží k němu také poměrně velký pozemek zasazený do zeleně. „Jde skutečně o velmi zajímavou nemovitost, kde opravdu žil pan Šimánek. Stájiště si jeho osobnost pořád připomíná,“ řekla realitní makléřka Jana Sotolářová, která má prodej nemovitosti na starost.

Slavný pan Tau se tu ale nenarodil. Podle legendy jej maminka přivedla na svět v nedaleké Třešti, a to doslova na pultě lékárny, která dnes již neexistuje. Jak uvádí městská kronika, zrovna v době, kdy paní Šimánková byla ve městě na nákupu, na ni přišly porodní bolesti, a tak svého Otíka přivedla na svět v lékárně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.