Králové Polívka a Troška: Jeden donchuan, druhý »vidlák«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Králové Polívka a Troška: Jeden donchuan, druhý »vidlák«!

Troška coby král Jihočeského pohádkového království. Po jeho levici je cestovatel Pavel Pavel.
Troška coby král Jihočeského pohádkového království. Po jeho levici je cestovatel Pavel Pavel. (Aha! – David Kundrát, facebook.com, ara)

Není král jako král! To je ukázkově vidět na dvou českých králích. Valašský král Bolek Polívka (62) má nyní konkurenci v režisérovi Zdeňku Troškovi (56). Ten coby král Jihočeského pohádkového království má na rozdíl od Bolka velkolepé plány!

I když je často jako správný vesničan k vidění s vidlemi v ruce, kterak přehazuje seno, chce, aby jeho sláva sahala až daleko za hranice jeho království!

„Požádal jsem cestovatele Pavla Pavla, aby na Velikonoční ostrov, kam se chystá, dovezl poselství a založil tam »Pohádkovou infokancelář« našeho království,“ pochlubil se Troška.

Zato Bolkovi stačí, aby byl jeho lid šťastný a užíval si velkolepé veselky, na nichž se jako správný král nechává obklopovat ženami. A jako donchuan mnohé z nich i olíbá, podobně jako Simonu Stašovou...



Přečtěte si
mirkazam
21. 6. 2012 • 12:32

se stal bačkora. Kdepak je jeho dřívější šarm...A Troška, tak to je na samostatnou kapitolu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.