Halina Pawlowská: Přiškvařila se! Skončila na popáleninovém oddělení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Halina Pawlowská: Přiškvařila se! Skončila na popáleninovém oddělení!

Na křtu knihy se Halina smála. Když si ale předtím spálila prst, do smíchu jí nebylo.
Na křtu knihy se Halina smála. Když si ale předtím spálila prst, do smíchu jí nebylo. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Karel Kopáč)

Na slavnostní křest své už dvacáté knihy dorazila Halina Pawlowská (57) v kuchařské zástěře a se zafačovaným prstem. Spisovatelka totiž vařila a její kuchařské dílo nezůstalo bez následků. Halina, která měla kromě hlavy v »sádře« snad už úplně všechno, si tentokrát přiškvařila palec k naběračce!

„Měla jsem rozpálenou plotnu, na kterou jsem omylem položila naběračku. Ta měla dokonce na držadle nějakou výplň z umělé hmoty. Drahá naběračka to byla! No a já jsem ji uchopila do ruky a vlastně jsem se k ní přiškvařila a skončila na popáleninách,“ říká spisovatelka, která když náhodou někdy dorazí bez ortézy, sádry nebo obvazu, stává se podezřelou!

„Jsem takový úrazový typ,“ přiznává Halina, která je různými zraněními doslova proslulá! Zajímalo nás proto, zda její častá zranění, jako jsou výrony kotníku a natržené vazy, mohou mít souvislost s korpulentní postavou.

„Tak to víte, že nohy holt jsou zatížené, to je jasná věc! Když člověk často zakopává a padá, a to mohou být i štíhlí lidé, může jít o poruchu nožní klenby. Také se může jednat o nemocné kotníky, což bývá po úrazech z dětství. Protože vazy v oblasti kotníků špatně srůstají a neregenerují. Obezita ale samozřejmě hodně zatěžuje dolní končetiny,“ vysvětlila Aha! známá dietoložka Kateřina Cajthamlová (49).

I přes zranění ale Halina nezrušila středeční křest knihy plné rodinných receptů a babských rad, která nese název »Až se mě dcera zeptá«. Pawlowské dcera však nedorazila, nesnáší totiž lidi!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.