Legendární herec Rudolf Hrušínský: Smutné tajemství jeho manželky Evy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Legendární herec Rudolf Hrušínský: Smutné tajemství jeho manželky Evy!

Rudolf Hrušínský s manželkou Evou.
Rudolf Hrušínský s manželkou Evou. (Kronika rodu Hrušínských/archiv Rudolfa Hrušínského, ara)

Na povrch vyplouvají další tajemství legendárního herce Rudolfa Hrušínského (†73). Se svou manželkou Evou (†69) prožil bezmála padesát let. Jenže podle nové knihy Kronika rodu Hrušínských, jejíž křest proběhl minulý týden, bylo receptem na nehynoucí lásku její utrpení.

O celou svoji rodinu, vyjma sestry Heleny, totiž přišla v koncentračním táboře za druhé světové války, a proto se tak upnula k Rudolfovi, jeho blízkým a později k jejich dvěma synům Rudolfovi (65) a Janovi (56). Pro ně se celý život obětovala a mlčky plnila každé jejch přání. Rudolfovi herečtí kolegové dokonce vtipkovali o její svatozáři...

Eva Rudolfa potkala coby sedmnáctiletá studentka v srpnu roku 1945 v Plané nad Lužnicí. „Sestra i já jsme doufaly, že se někdo z naší kdysi velké rodiny vrátí z koncentráku. Doufaly marně,“ vzpomínala Eva, která na nádraží objevila plakát lákající večer na divadelní představení Maryša s Rudolfem Hrušínským.

„Rozhodla jsem se, že na to představení večer půjdu. Odpoledne jsem si zašla na plovárnu a právě tam jsem se seznámila s Rudolfem. Tak jsem mu řekla, že se večer do sokolovny chystám. Neváhal, popadl kolo a jel pro lístky. A tím to vlastně všechno začalo,“ prozradila Hrušínského celoživotní láska, kterou si za pouhých pět měsíců vzal.

První dítě

„Tatínek si Evu prohlížel – měla snad čtyřicet kilo a vlasy do pasu. Co s ní budeš dělat, vždyť je to ještě dítě? Evu jsem si vzal,“ vyprávěl později Rudolf. Sňatku bylo požehnáno 22. prosince 1945 v Husově sboru na Královských Vinohradech, fotografování si Eva nepřála, ale památka zůstala alespoň v Rudolfově deníku. „A už jsem v tom! (Ona taky.)“ prozradil Rudolf, který svého syna Rudolfa ml. (dnes 65, můžete ho vidět v seriálu Ulice) na svět přivítal 5. října 1946.

Rodinný odkaz

Eva s Rudolfem ale mohou být jedině rádi, že se nedočkali toho, jak jejich milovaný prvorozený syn nakládá s rodinným odkazem a místem spjatým s jejich láskou a životem. „Měli jsme takové místo, kde jsme měli první rande, kde jsem dostala první políbení, no a to místo jsme koupili a máme tam chatu. Strašně rádi tam jezdíme a je nám tam dobře,“ rozplývala se Eva, která tehdy ovšem netušila, že jejich syn milované místo bude prodávat (Aha! informovalo)...



Přečtěte si
hillaarkaa
12. 6. 2012 • 08:37

Lepíš se jako kápo homoklád forman a tunka s elis Já filcky nemám,páč bych byla bez kšeftu a né za vodou jako jsme oba s Bohatým .Tak si skoč pro dávky a šoupej nohama,vemeno

ponaspotopa
11. 6. 2012 • 18:22

A tvoje filcky už taky počítalo? No, to by asi nesvedlo, nééé? Do tolika škrabalové z AHA určo počítat neuměj......

jity
11. 6. 2012 • 11:22

ano peníze nade vše, nějaká romantika, nebo památka po rodičích přece nic neznamená. Co herců má chalupy na vesnicích a říkají, jak jsou tam šťastní, třeba Bára Nesvadbová a to celý život žila ve městě. Dnes říká, že by bydlení, které má nevyměnila za pražský byt. Holt nesmí být člověk líný jako veš. Hlavně, že mnpv zatracovala předem děti, že třeba nebudou pracovat a ji by zatěžovala i chata.

hillaarkaa
11. 6. 2012 • 11:18

Né každá však drhnoucí smradlavka si to může dovolit,to by elis3-syfilis a tunka mohly potvrdit

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.