Komplikace pro Renče, Havlovou i celý štáb Sanitky: Vážná nehoda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Komplikace pro Renče, Havlovou i celý štáb Sanitky: Vážná nehoda!

Na voze vznikla značná škoda.
Na voze vznikla značná škoda. (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Když se to stalo, členům natáčecího štábu seriálu Sanitka včetně režiséra Filipa Renče (46) se zatajil dech! Tohle přece nebylo v plánu! Ta scéna měla vypadat úplně jinak! Jenže…

Obrovský dvoutunový kolos dostal na deštěm zmáčených dlažebních kostkách smyk a za řinčení skla a skřípění plechů se položil na bok. To je průšvih, blesklo v tu chvíli hlavou všem přihlížejícím…

Natáčení pokračování legendárního seriálu Sanitka se chýlí ke konci. Při pátečním filmování v pražském Karlíně se ale všechno zkomplikovalo. Došlo totiž k mnohem vážnější autonehodě, než jakou předepisoval scénář! Sanitní vůz měl do druhého automobilu jen lehce ťuknout. Hustý déšť ale napáchal svoje!

Přípravy selhaly

Podobné, na přípravu i finance náročné scény se připravují dlouho dopředu. Přesto se nemusí vydařit. „Fyzik musí spočítat, z jaké polohy a jakou rychlostí musí dané vozidlo vyjet, aby došlo k požadované srážce, která bude mít určitou sílu nárazu. A tím i poškození vozu a jeho následné odmrštění,“ prozradil Nedělnímu Aha! člen štábu s tím, že bohužel existují i faktory, se kterými není možné počítat.

A právě ty – konkrétně hlavně déšť – se postaraly o to, že při natáčení v pražském Karlíně došlo k nečekaně vážné autonehodě. Neplánovaná škoda na autě se podle námi oslovených odborníků pohybuje kolem půl milionu korun.

Co na to Renč?

„Kaskadérům nevyšla scéna s bouračkou. Byla tma, mokro, pršelo. Do toho jsme všichni už příliš unavení a vystresovaní. Točíme nepřetržitě už od září a často i přes noc jako právě v pátek,“ řekl Renč.

Tahle vážná nehoda se dotýká všech protagonistů Sanitky. Nejen režiséra Renče, ale i hereckých hvězd včetně Jaromíra Hanzlíka (64), Zlaty Adamovské (53), Jiřiny Bohdalové (81) či bývalé první dámy Dagmar Havlové (59). Koneckonců, původně jen seriálovou bouračku měla řešit právě ona.

Místo toho teď budou mít plné ruce práce asistenti, kteří musejí vyřešit papírování spojené se skutečnou nehodou. Hned pak se Renč vrhne na dotočení posledních scén s Havlovou, Hanzlíkem a jejich kolegy. Těm už totiž chybí k dokončení seriálu jen několik natáčecích hodin.



Přečtěte si
p.r.d.e.l..hillarka
4. 6. 2012 • 13:32

škoda, že si nedělala kompars mohlo se to trochu víc vymknout a byl by od tebe klid, hovínková évi

hybes780511
4. 6. 2012 • 01:04

Doufam ze sanitka porevolucni nebude stejna hruza des jako porevolucni nemocnice na kraj mesta.Ale jestlize sanitky letaji luftem,tak to zalouzi i herecky kousky pana Hegra s Rathem.

ponaspotopa
3. 6. 2012 • 20:02

Aby nebyla, čekala mozek na kapotě, vokna zatříkaný krví a střeva na silnici. A vono se nic nestalo, to nase-r-e....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.