»Mučednice« Eva Rathová: Rozvod nepřipadá v úvahu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

»Mučednice« Eva Rathová: Rozvod nepřipadá v úvahu!

Eva »mučednice« Rathová
Eva »mučednice« Rathová (Aha! – Petr Novotný, Martin Přibyl)

Lékařka Eva Rathová (47) léta zažívá po boku manžela Davida Ratha (46, exČSSD), který je ve vězení za přijetí úplatku, hotové peklo. Ani ve světle jeho úplatkářské kauzy ho ale nehodlá opustit!

Aha! to sdělil její bývalý zmocněnec, právník František Šejnost: „Paní Rathová o rozvodu vůbec neuvažuje. Soustředí se na to, aby manželovi ve složité situaci pomohla po právní i osobní stránce,“ řekl.

A to by ve prospěch rozvodu hrála spousta skutečností. V Hostivici, kde Rathovi bydlí, má o kilometr dál dům Renata Horká (44) – milenka, kterou Rath nikdy nezapíral a s níž má syna. Z nemovitého jmění Davida Ratha navíc nepatří manželce ani cihla, zato dva domy spoluvlastní s milenkou.

Šejnost ale zdůrazňuje, že jeho bývalá klientka myslí především na syna Daniela (10). „Spousta žen na trestně stíhaného manžela zanevře, rozvede se a celá rodina se rozpadne. Toto nechce paní Rathová dopustit, i když ví, že především partnerský život jejího muže není úplně standardní,“ dodal Šejnost.

Psychiatr Jan Cimický: Rathovi mají pevný vztah!

Jak hodnotíte loajalitu paní doktorky Rathové?

„Mělo by platit, že do člověka, který leží na zemi, se nekope. Proto se mnohé ženy v podobné situaci chovají stejně. Nehledě na případné křivdy, hořkost a příkoří v sobě najdou morální princip, který jim dovolí zůstat po boku partnera, i kdyby se od něho odklonil celý svět.“

Jejich soužití ale idylické nebylo…

„Důvodem jsou i děti. Určitě to tady hraje důležitou roli. Já osobně nepochybuji, že by většina žen v její situaci volila jiné řešení, rozvod.“

Vidíte to jako slabost?

„Nemyslím, že by paní Rathová byla slabá žena: ta by v takovém případě využila situace a partnera opustila. Její chování je spíše známka pevné vůle a odvahy, protože stát vedle osoby, na kterou se vylévají stavidla všech možných negativ, není snadné. Lze usuzovat, že navzdory některým  skutečnostem se jedná o vztah dost pevný.“

Premiér Petr Nečas (ODS) včera sdělil, že se Rath počátkem června nejspíše osobně zúčastní uzavřené schůze Sněmovny, kde se bude hlasovat o zbavení Ratha imunity.

Davd Rath: Více o jeho zatčení a celé kauze čtě ZDE: blesk.cz/david-rath.

Nejlepší vtipy o kauze David Rath na facebooku najdete ZDE



Přečtěte si
winterfreshka
27. 5. 2012 • 10:41

Co ti ostatní,kdy také posbírají???!!

hillaarkaa
26. 5. 2012 • 10:22

hillaarkaa
25. 5. 2012 • 13:04

......to říkám,potrefená se ozvala

danamarie
25. 5. 2012 • 12:44

Lojální,euměl si jí vážit.

mnpv
25. 5. 2012 • 12:38

Pokud na něj milenka bude čekat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.