Milan a Marie Michálkovi: Na Milana jsme pyšní! Zabiják vykrmený šunkofleky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Milan a Marie Michálkovi: Na Milana jsme pyšní! Zabiják vykrmený šunkofleky!

Pyšní rodičes Milanovou devítkou.
Pyšní rodičes Milanovou devítkou. (Aha! – Petr Novotný)

Vychovali dva výtečné hokejisty a skvělé chlapy. Spolehlivého obránce Pittsburghu Zbyňka (29) a dravého útočníka Milana (27). „Škoda, že nemohli jet na mistrovství světa oba,“ povzdechli si Milan a Marie Michálkovi. Starší z bratří byl zraněný, a navíc se mu narodila holčička Ella. Zato ten mladší dostál pověsti hokejového zabijáka a poslal český tým do bojů o medaile.

„Křičeli jsme, ukápla slzička. I tatínkovi,“ pohlédla na svého manžela paní Michálková. Ona zase v nejvypjatějších momentech chodí do kuchyně napít se a na záchod. „Má nervy, nevydrží to,“ smál se na oplátku její manžel.

Ten potřebuje mít na hokej klid, proto ani nechodí do restaurace. „Ale už mi volali, že tam mám sekeru,“ byl smířený, že bude muset něco šoupnout. To ale až po návratu z Helsinek, kde už včera fandili přímo z tribuny.

Multikulturní rodina

Michálkovi jsou multikulturní rodina. Kluci jsou sice Jihočeši, jenže každý si našel manželku z jiného konce světa. Milan Kanaďanku s libanonskými kořeny Karen a Zbyněk zase Helenu, Američanku původem z Bosny.

„Holky se snaží mluvit česky. Je to od nich hezký, ale občas se zasmějem. Ale třeba Zbyňkův tříletý Andy plynně přepíná angličtinu, češtinu a chorvatštinu,“ rozplývali se babička s dědou. Jen Milan je zlobí, že má na děti čas...

Co Milan miluje?

Svíčkovou! Té musí maminka v létě dělat obrovské kastroly. „A šunkofleky. K nim si poručí mísu mrkvového salátu s citronem. Ten si dělá i sám v Americe,“ prozradila maminka útočníkovu libůstku.

Začínali na rybníku

Otec bratrů z Jind. Hradce hrával hokej na okresní úrovni, kluky brával s sebou na led. Na obecní rybník. „V první třídě pak přinesl Zbyněk přihlášku, že by to chtěl zkusit. Tím všechno začalo. Časem vtáhl do hokeje i o dva roky mladšího Milana,“ prozradil pan Michálek. Urostlý, talentovaný a dravý Milan od šesté třídy hrál o dvě kategorie výš, a tedy s bráchou v týmu.

Ve třinácti z domu

Milana (vpravo) si všimli v Budějovicích, a tak odešel z domova. Na tom by nebylo nic divného. „Jenže šel teprve do osmé třídy, bylo mu třináct. Bydlel na intru a do školy jezdil přes celé město,“ vzpomněla se slzou v oku Marie Michálková. „No a Zbyněk zároveň odešel do Varů a my najednou zůstali doma sami. Hrůza! Půl roku jsme se s tím nemohli srovnat,“ přiznali Michálkovi.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.