Příběh mladíka, jemuž se při ranním běhu zastavilo srdce: Zachránil ho Dustin Hoffman! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Příběh mladíka, jemuž se při ranním běhu zastavilo srdce: Zachránil ho Dustin Hoffman!

Sam Dempster už ví, kdo je jeho nejoblíbenějším hercem.
Sam Dempster už ví, kdo je jeho nejoblíbenějším hercem. (Profimedia.cz)

Londýňan Sam Dempster (27) si šel do Hyde Parku zaběhat a zastavilo se mu srdce! Asi by na místě zemřel nebýt pohotové reakce náhodného kolemjdoucího, který mu poskytl první pomoc a zavolal záchranku. Poté, co se v nemocnici probral k životu, chtěl neznámému dobrodinci poděkovat.

Když se dozvěděl, že jej zachránil hollywoodský herec Dustin Hoffman (74), kterého proslavila například role fanatického běžce ve filmu Maratonec (1976), jeho překvapení nebralo konce.  „Odteď je mým oblíbeným hercem,“ směje se Sam, který je už z nemocnice doma. „Nikdy mu nepřestanu děkovat. Nebýt jeho, už bych tu asi nebyl,“ dodává.

Vystudovaný právník utrpěl srdeční kolaps kolem deváté ráno, když se blížil ke konci asi 6,5 km dlouhého výklusu. Naštěstí ale právě kolem procházel Hoffman, který má nedaleko rezidenci za 31 milionů Kč. Ihned na tísňové lince nahlásil, že dotyčný padl obličejem na beton, krvácí z nosu, má pěnu u pusy a chvěje se. Pak čekal 15 minut, dokud záchranáři pacienta nenaloží do sanitky.

„Neviděl jsem klidnějšího člověka. Řekl nám: ´Dobrá práce, hoši!´ a odkráčel,“ svěřil se jeden ze záchranářů. Až v nemocnici vyšlo najevo, že posádka sanitky ve spěchu sbalila i hercovu peněženku, brýle a iPod. Obratem ale Dustinovi věci doručili.



Přečtěte si
Yarda
13. 5. 2012 • 07:55

ku zdraví.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.