Deníček Pavly Truxové: Jak jsem porazila obezitu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Deníček Pavly Truxové: Jak jsem porazila obezitu!

Pavla Truxová nyní.
Pavla Truxová nyní. (FTV Prima)

Zaujal vás příběh Pavly Truxové, která navzdory neúspěchu v pořadu Jste to, co jíte našla odvahu změnit kompletně svůj život? Na Ahaonline.cz si můžete na pokračování přečíst její deníček začínající 1. dubna 2011, kdy její váha dosáhla závratných 197,5 kilogramu. Dnes už je Pavla díky dodržování přísného režimu o 80 kilo lehčí…

Kapitola 1.1 (duben 2011/197,5 kg)

Stejně jako vy, milé čtenářky a čtenáři, jsem i já podstupovala řadu let různé diety. Takové ty zaručené, co určitě fungují. Výsledky byly vždy stejné - úbytek, vyhladovění, najedení, přibrání… a ještě pár kil navrch, zaručený jo jo efekt jako vyšitý.

Potom mi byla nabídnuta účast od MUDr.Kateřiny Cajthamlové v pořadu Jste to, co jíte. Oslovila mě slovy: „Mám pro vás takový bláznivý nápad.“ Po týdnu jsem kývla, že ano. Chtěla jsem konečně zhubnout. I když jsem se navenek tvářila jakože pohoda, vnitřně jsem věděla, že už dlouho je zle. Má váha se šplhala už téměř ke 200 kg a bylo mi čím dál hůř.

Zdravotních problémů jen přibývalo. Strašně jsem chtěla zhubnout, jak se říká "dát to". Natáčení začalo v prosinci 2010 pár dní před Vánocemi a já se vrhla bezhlavě a bezmyšlenkovitě do hubnutí. Vůbec jsem si neuvědomovala rozdíl mezi dietněním a úplnou změnou životního stylu.V hlavě jsem měla zafixováno dietnění, do toho byly nasypány informace, budu je nazývat červenými korálky, od Kateřiny a modré korálky od Petra. Do toho instrukce od Martina Šťastného, jak cvičit.



V hlavě mi vznikl dokonalý guláš, vše se točilo jako na kolotoči. Strašně jsem chtěla vše dodržovat, ale nešlo to, hlava jako v úlu, vlastní zoufalství. Má morbidní obezita mi strašně vadila. Hnusila jsem se sama sobě, špatně se mi dýchalo, spát jsem mohla už jen téměř v sedě. Mé zavodňování nohou nebralo mezí.

Snažila jsem se. Občas jsem šla plavat, ale disciplína žádná. Postupně jsem si o nějakém hubnutí mohla nechat jen zdát. Vzdávala jsem to a nakonec jsem se na to úplně vykašlala. Přišla závěrečná dotočná mého dílu Jste to, co jíte. Kateřina, Petr a Martin mi řekli své, ale pomyslné dveře mi nezavřeli. Odešli se slovy, že nic není ztracené. Zpětně vidím, že nechali jen na mně, zda těmi pomyslnými dveřmi znovu projdu. Bála jsem se reakcí lidí, bála jsem se vidět samu sebe, bála jsem se, že na obezitu umřu, styděla jsem se…

Pavla Truxová

Příště se dočtete o tom, jak se Pavla s ponížením sledovala v televizi a následně udělala nejzásadnější rozhodnutí svého života. Na Ahaonline.cz najdete také video blog s recepty Pavly Truxové.



Přečtěte si
dynobaba
28. 5. 2012 • 09:13

To je nějaký dívný. Já vážím tolik, jako ona teď, ale vypadám jako ona před hubnutím.

winterfreshka
10. 5. 2012 • 08:54

Nevím co to má za smysl jednou k tlouštíkovi diskuzi dát,podruhé ne.Jste zas nametení v redakci???!!!

blair_05
9. 5. 2012 • 12:15

Hele našla jsem bezva věc kdybyste chtěli vyhrát fajn tablet, stačí jen poslat známým odkaz a je to, mrkněte na www.floowie.com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.