Dagmar Havlová: O hrob Václava Havla se starají cizí lidé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dagmar Havlová: O hrob Václava Havla se starají cizí lidé!

Květinářka Zuzana Vožechová se i včera postaralao čerstvé květiny i úklid kolem hrobu Václava Havla.
Květinářka Zuzana Vožechová se i včera postaralao čerstvé květiny i úklid kolem hrobu Václava Havla. (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Desítky svíček a květin, mnoho upomínkových drobností od přátel a obdivovatelů. Tak včera, přesně čtyři měsíce po pohřbu, vypadala náhrobní deska hrobky, v níž leží exprezident Václav Havel (†75). Důstojný dojem z místa posledního odpočinku velkého státníka je zásluhou návštěvníků, kteří Havla obdivovali, a samozřejmě i Dagmar Havlové (59).

Ke hrobu dochází vždy s kytičkou. A protože kvůli pracovnímu vytížení samozřejmě nemá dostatek času na to, aby pietní místo neustále opečovávala, požádala o pomoc profesionální květinářku.

„Pravidelně sem jezdíme každé pondělí. Vadnoucí květiny vždy nahradíme čerstvými, okolí upravíme,“ řekla nám včera Zuzana Vožechová, která týden co týden místo posledního odpočinku velkého státníka na Vinohradském hřbitově udržuje.

„Starali jsme se už o květinovou výzdobu kanceláře pana prezidenta ještě před jeho smrtí. Péče o hrob jsme se tedy ujali velmi rádi, z přátelství,“ upřesnil deníku Aha! majitel květinářství Michal Morch.

Havlová místo odpočinku svého milovaného manžela pravidelně navštěvuje. „Paní Havlová u nás často nakupuje květiny, naposledy jsem jí ale prodávala misku s květinami zhruba před měsícem,“ prozradila květinářka z obchodu, který je součástí Vinohradského hřbitova.



Přečtěte si
kellysovaa59
27. 4. 2012 • 09:25

Dostava kyticky kdyz hraje v divadle ale malo driv hodne....Kam je asi tak davala????na hrob Vaskovi?????Ta je rada ze uz tam ani nemusi za chvilku ani uz nezpomene tak maximalne jednou za rok vsechni svati...

majojo
25. 4. 2012 • 09:19

No vono ani po ní pes neštěkne. Ty miliony ji do vejšky nevyprdnou.

herecka
25. 4. 2012 • 06:55

A tak to půjde nenápadně až do ztracena. Když se potřebovala rychle vdát, to dokázala uhnat Vencu i v nemocnici, jezdit tam s kastrůlkama a zvát k tomu novináře. Dosáhla svého a za chvíli po V. ani pes neštěkne. Nic jiného se od ní ani čekat nedalo. Zlatokopka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.