Tajemství zapomenutého portrétu lady Di a jejích synů: Proč jsou princátka bosá a zamračená? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tajemství zapomenutého portrétu lady Di a jejích synů: Proč jsou princátka bosá a zamračená?

Tenhle bezmála dvacet let starý snímek dosud nikdo neznal. Nemají ho ani v královském archivu.
Tenhle bezmála dvacet let starý snímek dosud nikdo neznal. Nemají ho ani v královském archivu. (Profimedia.cz, ara)

Pořad britské televize BBC, který pod názvem »Příběhy starožitností aneb Víte, co máte?« vysílá každou sobotu i ČT, se vesměs zabývá více či méně cenným »harampádím« nalezeným v příbytcích lidí.

Teď se ale povedlo najít skutečně unikátní kousek: dosud nezveřejněnou fotografii britské princezny Diany (†36) a jejích dětí, princů Williama (dnes 29, vpravo) a Harryho (27). Jedinečný snímek pořídil bývalý manžel princezny Margaret (81), lord Snowdon (82), který nejčastěji zvěčňoval celebrity.

Diana je na něm jako vždy okouzlující a oblečená jako ze žurnálu, ale její ratolesti se tváří mírně řečeno znuděně, a navíc jsou bosé! Mezi focením ve studiu se totiž William s Harrym odběhli najíst.

„Bylo to už ke konci dlouhého pózování. Chlapci se po večeři přišli podívat zpátky za mámou, co tam tak dlouho dělá. A pak byli proti své vůli donuceni postavit se znovu před objektiv,“ vysvětluje Snowdonova bývalá osobní asistentka Evelyn, která je majitelkou zřejmě jediné dochované kopie snímku.

A proč jsou princátka bosá? Chůva prostě nestihla rozjíveným chlapcům nazout boty!

Hodnotu snímku experti odhadují na zhruba 15 tisíc korun.



Přečtěte si
Lubica258
15. 12. 2023 • 21:29

Já mám obrazy rád, ale ne portréty. Připadalo by mi, jako kdyby bydleli s námi a to nechci . S manželkou jsme si vybrali starožitné obrazy z http­s://ww­w.an­tikar­t.cz/ , na kterých je příroda a máme je rozmístěné všude po domě, abychom neměli nikde holé zdi. Přijde mi to lepší, než si dávat všude fotky dětí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.