Vladimír Javorský: Český lev je jen kus skla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vladimír Javorský: Český lev je jen kus skla!

Vladimír Javorský s Českým lvem
Vladimír Javorský s Českým lvem (Marek Pátek, David Kundrát)

Herec Vladimír Javorský se nedávno dočkal pocty České filmové a televizní akademie, která jeho výkon ve filmu Poupata ocenila Českým lvem. Co pro něj tato trofej znamená?

 „Jaký je to pocit? Jako když držíte v ruce křišťálovou vázu. Je to kus skla. Ruce cítí něco jiného, mozek cítí něco jiného a srdce cítí něco jiného,“ řekl Javorský, pro něhož bylo rozhodnutí akademie velkým překvapením: „Pro mne osobně to znamená, že jsem dosáhl uznání. Ne že bych o něj zoufale usiloval, ale dostalo se mi ho.“

Javorský svůj talent projevil nejen ve filmu, ale také na audio nahrávkách. Nejnověji společně s Miroslavem Táborským namluvil keltské pověsti. “Mám rád dobrodružnou fantazii. Na 2CD mne nejvíce zaujal příběh Kukulína, je moc krásný,“ řekl Javorský o nahrávce.

Kouzlu keltských pověstí podlehl i Táborský, který oceňuje především hudbu. „Říká se, že i v našich končinách zanechali Keltové svou genetickou stopu. Možná i proto se mi hudba líbí. Hlavně mi přijde, že má v sobě nějakou hloubku nebo syrovost a umí strhnout“ dodal herec.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.