Bronislav Poloczek (†72) Objednal si svou smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bronislav Poloczek (†72) Objednal si svou smrt!

Poloczek zhubl přes 30 kilo
Poloczek zhubl přes 30 kilo (Aha! – Marek Pátek, ara)

Herec Bronislav Poloczek v pátek prohrál boj o život. Se smrtí byl během svých posledních měsíců smířený a bral ji jako vysvobození od bolestivých zdravotních problémů.

Chuť k životu Bronislav Poloczek postrádal už dlouho a po smrti své manželky odmítal navázat nový vztah. „Od té doby, co mi zemřela manželka, už mě ženy nezajímají,“ svěřil se Poloczek deníku Aha v roce 2009.

Odchod ze světa si už nanečisto vyzkoušel v seriálu Ulice, když si u scénáristů objednal vlastní smrt. „Musel jsem to udělat, protože jsem se připravoval na novou divadelní roli. A když jsem zjistil, že televizní seriál Ulice je nekonečný, požádal jsem scénáristy, ať mě raději nechají umřít,“ řekl Poloczek před třemi lety týdeníku Horizont.

Bronislav Poloczek svou hereckou kariéru zahájil v 50. letech v Těšínském divadle. Později přijal angažmá v Liberci a v závěru života byl členem Národního divadla. Své nejznámější role ztvárnil v seriálech Hospoda, Malý pitaval z velkého města, nebo Vlak dětství a naděje. Naposledy si zahrál ve filmu Saxána a Lexikon kouzel, který měl premiéru v loňském roce.

Více o úmrtí Bronislava Poloczka čtěte v sobotním vydání deníku Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.