Český lev: Havlovou porazila Geislerová, cenu převzala alespoň za manžela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Český lev: Havlovou porazila Geislerová, cenu převzala alespoň za manžela!

Dagmar Havlová Českého lva nezískala, Vladimír Javorský ano
Dagmar Havlová Českého lva nezískala, Vladimír Javorský ano (reprofoto Česká televize)

Havlovo Odcházení na udílení Českých lvů proměnilo ve vítězství pouze dvě ze dvanácti nominací. Překvapivým vítězem večera je nenápadný snímek Poupata.

Lucie Bílá slavnostní večer zahájila písní Život je náhoda. Ministryně kultury Alena Hanáková poté předala Českého lva za celoživotní přínos kinematografii Josefu Somrovi. "Tolik lidí přede mnou nepovstalo ani v tramvaji," zažertoval oceněný herec. Cenu za vedlejší ženskou roli získala Taťjana Medvecká, která si zahrála ve filmu Dům.

Mezi herečkami v hlavní roli porazila Dagmar Havlovou Anna Geislerová, která za Nevinnost získala už svého pátého Českého lva. "Velice si toho vážím, protože už je to tolikrát," pronesla herečka v děkovné řeči. Havlová jí cenu přála a spokojeně se usmívala v hledišti.

Dagmar se ale nakonec ceny dočkala alespoň za svého manžela, když převzala Českého lva za nejlepší scénář. "Děkuji všem, za sebe i za Vaška. Vašek by měl radost, já ji mám," poděkovala stručně bývalá první dáma. Druhého lva Odcházení získalo za nejlepší střih.

Jako vítěz ze slavnostního večera vyšel film Poupata Celkem posbíral čtyři lvy včetně toho pro nejlepší film a režii. Za Poupata bodoval i herec Vladimír Javorský.

Nejlepší vedlejší mužský herecký výkon předvedl Hynek Čermák v Nevinnosti. V hlasování akademie porazil Oldřicha Kaisera, jemuž nominaci zajistily filmy Odcházení i Vendeta.

Animovaný snímek Alois Nebel posbíral celkem tři ceny. Akademie jej ocenila za hudbu, střih a zvuk.



Přečtěte si
repro
5. 3. 2012 • 10:07

Bílá? Největší nesmysl. stejně jako její vymyšlené příjmení. Bylo to strašné nedalo se to kvůli ní sledovat, i k kdyby tě to zajímalo. jen kvůli ní neustálé přepínání To byl opravdu blbej nápad

pavucinka
5. 3. 2012 • 09:37

a celá akce tedy o ničem.Dáša by se měla mírnit....není to tak dlouho.

va45
4. 3. 2012 • 20:01

Nevím proč se mě lepíš na zadek ale upozorňuji tě opravdu buzerant nejsem.

va45
4. 3. 2012 • 19:59

To mluvíš o sobě .Tak už aby jsi v tom kanále byl.Tak šup šup.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.