Oscar 2012: Třetí soška pro Meryl Streep! Kdepak železná... Zlatá lady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Oscar 2012: Třetí soška pro Meryl Streep! Kdepak železná... Zlatá lady!

Vátězové Meryl Streep a Jean Dujardin
Vátězové Meryl Streep a Jean Dujardin (Profimedia.cz)

Černobílá patina starých filmů zcela opanovala slavnostní 84. předávání filmových Oscarů, které se uskutečnilo v noci na včerejšek v Los Angeles. Hlavním vítězem se stal černobílý němý film Umělec – posbíral celkem 5 sošek v hlavních kategoriích.

Výhradně černý či bílý oděv měli stylově také všichni moderátoři večera a většina hvězd. O to víc se mezi nimi vyjímala zlatá róba herečky Meryl Streep (62), oceněné soškou za roli stařeckou demencí stižené britské expremiérky Margaret Thatcherové (86) ve filmu Železná lady.

Hvězda patřila mezi nejžhavější favoritky, i proto nenechala nic náhodě a sebevědomě dorazila ve zlaté róbě Lanvin. A byla to dokonalá trefa! Pozlacenou sošku Oscara za nejlepší výkon v ženské hlavní roli sevřela v ruce potřetí, zato po dlouhých 29 letech!

Svou praxi s oscarovým ceremoniálem zúročila v nejlepší děkovné řeči večera. „Děkuji moc. Když oznámili moje jméno, polovina Ameriky si povzdechla: Ale ne, zase ona. Nu což…,“ smála se Meryl a s ní celý sál.

Herečka byla na Oscara nominována celkem 17krát – víckrát než kdokoliv jiný. A stala se teprve pátým umělcem s »hattrickem« na kontě. Po třech mají Jack Nicholson, Walter Brennan a Švédka Ingrid Bergman a jen Katharine Hepburn získala sošku čtyřikrát.

Rčení mlčeti zlato korunoval svým vítězným tažením Umělec – první film beze slov, jenž bodoval od roku 1929.

Držitelé Oscarů za rok 2011



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.